Hovädzie na slaninke s vínom

Autor receptu: alex100

Keďže som tu nič podobné nevidel, tak tento recept sem pridávam. U nás doma je celkom populárny.

8
porcií
15 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Suroviny.
  2. Na rozpálenom oleji osmažíme tenké plátky oravskej slaninky asi 3 minúty, potom dáme nadrobno pokrájanú cibuľku .
  3. A približne za 5 minút vložíme do hrnca na kocky pokrájané hovädzie mäso, toto posolíme, okoreníme a pridáme trochu čili omáčky. Premiešame, podlejeme vínom a dusíme 1 hodinu / podľa mäsa, aj dlhšie/ , priebežne podľa potreby podlievame.
  4. Keď je mäso mäkké posypeme mletým bobkovým listom/ nemusí byť robil som to aj bez neho bolo to výborné /, povaríme asi 5 minút a zahustíme smotanou, v ktorej sme rozmiešali trochu hladkej múky. Podávame s cestovinami alebo zemiakovou kašou. Kto má čo rád.