Hovädzie na mrkvičke (fotorecept)

Autor receptu: matavarecha

Je to obdoba sviečkovej ale oveľa, oveľa diétnejšej alebo keď deti nechcú jesť mrkvu :-)))))

4
porcie
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na doštičku si nahrubo namelieme čierne prípadne farebné korenie a pridáme trošku soli. Mäso v celku dobre vyváľame v korení a sprudka opečieme zo všetkých strán. Do tlakového hrnca pridáme očistenú na veľké kúsky pokrájanú mrkvu, cibuľu a jabĺčko. Zalejeme vodou asi 5 dcl, pridáme bobkový list, trošku soli a dusíme 40-45 min. kto nemá kuchtu dlhšie, kým nie je mäsko mäkké. Potom omáčku precedíme a prepasírujeme v sitku. Ak treba zahustíme troškou solamylom. Mäso nakrájame a dáme do omáčky. Podávame s ryžou a zeleninkou ( brokolicou) na masle.
  2. nahrubo zomleté korenie so soľou
  3. mäso dobre vyváľame v korení
  4. sprudka opečieme zo všetkých strán
  5. pridáme zeleninu a jablko
  6. zalejeme 5 dcl vody a pridáme soľ a bobkový list
  7. po 45 min keď je mäso mäkké omáčku precedíme
  8. a prepasírujeme
  9. hotovú prípadne zahustíme solamylom a pridáme nakrájané mäso
  10. Podávame s ryžou a zeleninkou ( brokolicou) na masle