Hovädzie na kyslo fotorecept

alexdidiAlexdidi, 66 ročná žena, Prešov, 18. decembra 2011 18:22
Ďalšie jej recepty »

Hovädzie na kyslo (fotorecept)Foto: alexdidi

Toto je náš starý rodinný recept.Veľmi jednoduchý,veľmi rýchly a veľmi,veľmi dobrý.Možno sa to na prvý pohľad nezdá,ale doporučujem ochutnať.Ani by ste neverili čo s chuťou mäska urobí taká lyžica octu.Nuž ,často v jednoduchosti je krása....

4
porcie
15 min
príprava
25 min
tepelná úprava

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Cibuľu a cesnak pokrájame na drobno a opečieme ich na masti(oleji) do sklovita.Najčastejšie varím na olivovom oleji,ale tomuto jedlu masť vyslovene sedí.Môžeme však použiť i olej.Pridáme mäso pokrájané na kocky a prudko opečieme.Mäso je potrebné kvalitné hovädzie alebo jahňacie stehno.

    Hovädzie na kyslo (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme koreniny:bobkové listy,celé čierne i nové korenie,borievky a rascu.Osolíme,podlejeme vodou a dusíme.Keďže hovädzinka niekedy potrebuje na udusenie aspoň 2 hodiny,použila som radšej tlakový hrniec a stačilo mi 25minút.

    Hovädzie na kyslo (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vo vode s octom vymiešame múku.

    Hovädzie na kyslo (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravenou zátrepkou zalejeme mäso a povaríme.

    Hovädzie na kyslo (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na záver dochutíme čerstvo mletým čiernym korení a soľou,prípadne octom podľa poreby.Ako príloha sa najlepšie hodia varené zemiaky.Na tanieri môžeme posypať posekaným čerstvým koriandrom alebo petržlenovou vňaťou.

ohodnoť recept:
Hlasovali 3 ľudia (5,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist