Hovädzie na kyslo (fotorecept)

Hovädzie na kyslo (fotorecept)
Foto: alexdidi
alexdidiAlexdidi, recept pridal: 18. decembra 2011 18:22Ďalšie jeho recepty

Toto je náš starý rodinný recept.Veľmi jednoduchý,veľmi rýchly a veľmi,veľmi dobrý.Možno sa to na prvý pohľad nezdá,ale doporučujem ochutnať.Ani by ste neverili čo s chuťou mäska urobí taká lyžica octu.Nuž ,často v jednoduchosti je krása....

Suroviny

4
porcie
15
minút
príprava
25
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Cibuľu a cesnak pokrájame na drobno a opečieme ich na masti(oleji) do sklovita.Najčastejšie varím na olivovom oleji,ale tomuto jedlu masť vyslovene sedí.Môžeme však použiť i olej.Pridáme mäso pokrájané na kocky a prudko opečieme.Mäso je potrebné kvalitné hovädzie alebo jahňacie stehno.
Hovädzie na kyslo (fotorecept) - obrázok 1

2

Pridáme koreniny:bobkové listy,celé čierne i nové korenie,borievky a rascu.Osolíme,podlejeme vodou a dusíme.Keďže hovädzinka niekedy potrebuje na udusenie aspoň 2 hodiny,použila som radšej tlakový hrniec a stačilo mi 25minút.
Hovädzie na kyslo (fotorecept) - obrázok 2

3

Vo vode s octom vymiešame múku.
Hovädzie na kyslo (fotorecept) - obrázok 3

4

Pripravenou zátrepkou zalejeme mäso a povaríme.
Hovädzie na kyslo (fotorecept) - obrázok 4

5

Na záver dochutíme čerstvo mletým čiernym korení a soľou,prípadne octom podľa poreby.Ako príloha sa najlepšie hodia varené zemiaky.Na tanieri môžeme posypať posekaným čerstvým koriandrom alebo petržlenovou vňaťou.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • jamarlen, 18. decembra 2011 o 19:04
    my na mäsko používame aj balzamikový ocot, je tiež výborný a tvoj recept určite vyskúšame, pre obmenu:)


  • sovka62, 18. decembra 2011 o 19:11
    Hovädzie na kyslo varievala mama často, tiež podávala s varenými zemiakmi a mala som ho veľmi rada. Ale čo som vydatá, varila som ho hádam zo tri razy (za vyše štyridsať rokov). Keď boli dcéry malé, hovädzinu odmietali, volali ju čierne mäsko, tak akosi vyšlo z repertoáru. Ale dcéry mám z domu viac ako dvadsať rokov, tak dobre, že si pripomenula, musím niekedy spraviť.


  • 3sandra3, 18. decembra 2011 o 19:20
    hovädzie tiež nejem často, ale raz za čas treba aj to,,, takže vyskúšam


  • alexdidi, 18. decembra 2011 o 19:25
    @jamarlen ,balzamiko používam tiež a často,ale už je výsledná iná chuť,skúšala som aj tak...


  • babidka, 18. decembra 2011 o 21:03
    recept si ulozim , vyskusam a uvidim:-) Ale myslim si , ze u nas "prejde":-)


  • anina43, 18. decembra 2011 o 22:01
    jednoduchý chutný recept, určite na tento spôsob hov. mäsko vyskúšam pripraviť, páči sa mi to


  • sneica, 19. decembra 2011 o 06:43
    vsetko opkrem borievok mam...jedlo vyzera vyborne takze recept ukladam a vyskusam...:)


  • enerrgizer, 19. decembra 2011 o 21:44
    určite vyskúšam...


  • evanaaa, 19. decembra 2011 o 22:16
    Pripomína mi to hovädzie "nadivo", dávam to do podobného ale nálevu na 2-3 dni, aj s octom, le po uvarení tam ide smotana, ale aj toto sa mi pozdáva.


  • janger, 19. decembra 2011 o 22:28
    Tiez robievam hovadzie masko s octom, nam to velmi chuti. Odkladam si tento tvoj receptik, niekedy ho spravim na tvoj sposob.


  • alexdidi, 20. decembra 2011 o 05:26
    Robievam tiež Corned beef podľa @2010 ,je výborné,ale príprava trochu zdlhavejšia a na smotane je opäť niečo iné.Pôvodne sme to volali hovädzie na divoko,ale zmenila som názov hlavne,aby sa neplietlo práve s tým hovädzím na smotane.Toto je také zdravšie,rýchlejšie a podľa mňa aj chutnejšie(nie veľmi obľubujem smotanové jedlá).



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Slovinská kuchyňa: Malá krajina s veľkými možnosťami
Krajina podobná tej našej – slovenskej, ešte i jej názov si s tou našou často pletú. Reč je Slovinsku, kde žije naša Varecháčka Marijanna.

Varné dosky: Elektrina verzus plyn
Ako vybrať energeticky úspornú varnú dosku a zároveň takú, aby sa nám na nej čo najlepšie varilo?

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist