Hovädzie na čučoriedkach fotorecept

lyali - fotkalyali, 6. augusta 2014
Hovädzie na čučoriedkach (fotorecept)
Foto: lyali

Vďaka rodinnému víkendovému pobytu na chate, som sa ocitla po dlhšom čase aj medzi kríčkami čučoriedok. Jeden z mojich bratov rád pripravuje mäso na Zobraziť celý popisVďaka rodinnému víkendovému pobytu na chate, som sa ocitla po dlhšom čase aj medzi kríčkami čučoriedok. Jeden z mojich bratov rád pripravuje mäso na sezónnom ovocí - naposledy to bola divina na čučoriedkach (predtým na ríbezliach, atď). Keďže rada sa inšpirujem, spisujem a zvečňujem, nech sa páči recept od brata - braško, dík (y), hoci použila som hovädzie. Odstáte v marináde, pripravené v rúre vcelku, šmrncnuté čučoriedkami, červeným vínom a tymiánom :-)

90 minút
na 180 °C

Suroviny

600 g
marináda:
 strúčiky
ostatné:
 alebo mrazené




Postup

  1. 1

    Pripravíme si mäso a suroviny na marinádu (niet nad čerstvé bylinky zo záhradky - použila som tymián "obyčajný" a citrónový).

    Hovädzie na čučoriedkach (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na marinádu zmiešame: kremžskú horčicu (2 PL), soľ (zarovnaná ČL), čerstvo namleté čierne korenie, nasekaných hodne lístkov tymiánu, veľa najemno nastrúhaneho cesnaku, 3-4PL oleja a

    Hovädzie na čučoriedkach (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    šmrncneme asi 0,5 dcl červeného vína.

    Hovädzie na čučoriedkach (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Mäso naložíme, resp. natrieme marinádovou zmesou a necháme odležať (najlepšie cez noc).

    Hovädzie na čučoriedkach (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom mäso necháme z každej strany zatiahnuť na rozohriatej panvici s troškou oleja.

    Hovädzie na čučoriedkach (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Mäso spolu s výpekom preložíme do nádoby vhodnej do rúry. Obložíme čučoriedkami (aspoň zo 2 hrste) a bylinkami.

    Hovädzie na čučoriedkach (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Podlejeme červeným vínom (hohó, začneme 1 dcl).

    Hovädzie na čučoriedkach (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    A zakryté vložíme do rúry, až kým mäsko nezmäkne (cca 1,5 hod potrebovalo to moje, dbáme na to, aby okolo mäska malo stále čo bublať a sem-tam ho polievame tým okolo :-) ).

    Hovädzie na čučoriedkach (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Hotové mäsko krájame na plátky.

    Hovädzie na čučoriedkach (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Omáčku podľa našich chuťových štamprlíčkov upravíme do požadovanej konzistencie (trochu som zmixovala - podarilo sa mi usypať toľko čučiek, že omáčku som mala hustejšiu, nenadstavovala som múkou a pod. a keby som potrebovala zriediť, zriedim vínnym mokom a prevarím), prípadne dosolíme, dokoreníme. Doma sme boli v mnohodetnej rodine (9 detí) odchovaní na omáčkach. Brat urobil naposledy taktiež za hrniec omáčky (aj veru nadstavil) a plátky mäska vložil priamo do nej.

    Hovädzie na čučoriedkach (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Podávala som s domácimi širokými petržlenovými rezancami (nahrubo nakrájanú vňať som ešte dorazila tyčovým mixérom a rovno zmixovala aj s 2 vajíčkami a troškou vlažnej vody).

    Hovädzie na čučoriedkach (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Podľa potreby som prisypávala polohrubú múku a

    Hovädzie na čučoriedkach (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    bochníček cesta rozvaľkala za podsypávania ďalšej a ďalšej múky.

    Hovädzie na čučoriedkach (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    A takto vyzerali moje rezance krájané na širšie.

    Hovädzie na čučoriedkach (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Na záver ešte foto čučoriedkového kríčka z vrchov :-)

    Hovädzie na čučoriedkach (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    ps. jednu tohtoročnú letnú nedeľu som sa čučkami kŕmila jedna radosť :-)

    Hovädzie na čučoriedkach (fotorecept) - obrázok 16

Diskusia k receptu

hanak
@Lyali , je to NÁDHERA!!!!! Úvod, postup, záver, fotky...Si neskutočne šikovná!
denyany
To muselo byť dobréé! Určite by som neodmietla. Foto prekrásne! A tie čučoriedky... tie nemajú chybu!
pusta
@lyali , to je nádhera, od prvého písmenka po posledné aj s každou jednou fotkou, normálne si pasiem oči i chuťové kanáliky na tvojom úžasnom recepte :-)
*****
zolik
@lyali tak toto je ina trieda. Vyssia. Super. Uz sa tesim na ponuku diviny na jesen. A preto ukladam a za 5*. Ako inak. Dala by som aj 2x keby sa dalo. Raz za recept a raz za spracovanie. Aj tie slize by si zasluzili svoju vlastnu prezentaciu.
jozka2
@lyali ,nechce sa mi ani verit,ze si to robila ty,nadherne naaranzovane,no a tymi cuckami by som sa sla nakrmit aj ja,zberala som aj sa,ale len na farme,takto v lese to je ine kafe.5*****
afataga
tak totok ma dostalo :-), isto urobim, len tu horcicu vynecham a svacnem trochu cilli, to si bola v Černobyle na tie čučky ze ich mas skoro po krk? :-)
tiginko
poredšie sem prídeš s receptom, ale keď už, tak vždy stojí za to. Ako aj tento. Že chválime bráška za pekný recept, kiež by sa podarilo aj nám zohnať čučky, nech vyskúšame
lyali
:-) no veru, @tiginko , zjavujem sa tu ozaj poredsie :-) o to viac ma tesi, ked rcp paci :-) @afataga , ja som poctivo ucupena v cucoriedi - cucoriedkove kricky su max po kolena :-) @jozka2 , medzi kosodrevinou ozaj pastva pre oci a vtedy priam zhlboka dycham do pluc a kocham sa pohladom a vyhladom :-) @methi , pripadam si ako cucoriedkovy skriatok :-) ) ďakujem, ako aj Vám všetkým @mesiar50 , @zolik , @pusta , @denyany , @hanak. :-)
kukulienka71
Neviem, či ti mám závidieť brata, či pasenie sa v čučoriedkach?:-) asi oboje...hovädzie, aj čučky mám strašne rada, recept sa mi páči, takže ukladám a ďakujem. Nádherné fotky, jedna krajšia ako druhá, 5* je málo:-)
mariamka
ja som v nedelu robila kare tiez s tymianom /mam oba, ako ty/ a v zavere som supla cucoriedkovy dzem tohorocny, vyborne to bolo, sice bez vina, nabuduce to vylepsim :) krasny recept, a tie cestoviny, hm hm,, :) skvele cele a navyse sympaticke, ako autorka :)
katka78
@lyali , mám rada tvoje recepty a vôbec mi nevadí, že pridávaš len občas, predsa nejde o kvantitu, ale o kvalitu ;-) Už je aj v kk.
zuzanka1367
Veľmi pekne spracovaný a nachystaný obed...5* za taký výkon je samozrejmosťou, všetci čo sme tu hodnotili, by sme sa isto radi posadili k Tvojmu stolu...klobúk dolu...
daguska
Velmi pekný recept.Urcite chutilo.Cucoriedky nemám,varit nebudem,ale ukladám si.Mozno bude prílezitost.
ivav
výborný recept, krásne finále... veľmi ma zaujali rezance, nemajú chybu...
frezia68
Krásny servis,ako od profíka je úvodné foto,ktoré hneď zaujme.Dá sa len chváliť a tíško tu vzdychať nad nedostupnosťou tej krásy čučoriedok,pri ktorých by som sa aj ja rada pásla :-))) *****
lyali
ale tu vas je :-) velmi sa tesim, necakala som to :-) @kukulienka71 , aj ja si zavidim svojich bratov a sestry :-) vdaka Bohu za nich :-) k tomu mame vzacnych rodicov :-) a s ocom sme videli uz nejedny cucoriedky :-) @mariamka , jedna basen - vyborny napad :-) @katka78 , velmi si potesila :-) @zuzanka1367 , pre 20 ludi parkrat v roku nachystam, kludne aj pre 50 :-) @daguska , svata pravda, mozno bude prilezitost - takze na prilezitosti :-) a @frezia 68 , to aj tebe patrilo - ze - na prilezitost! :-) dakujem vam a aj @izabella929 , @frezia , @medovnicek , @ivav :-) hadam som na niekoho nezabudla
jerica
@lyali , recept ako vyšitý z "BURDY" neostane len tak v šuplíku, veľmi sa mi páči, oslovil ma hneď pri prvom riadku a posledné foto, tomu dodalo to pravé orechové !!! :-)
lyali
@jerica mila,dakujem.a sa aj cervenam.predstav si,ze burdu som zvykla listovat ;-) s krstnou mamou sme si z nej kedysi davno obkreslovali strihy,aby starka podla nich nieco usila.a veru so zatajenym dychom ja hltala aj receptovu rubriku v nej medzi rcp ;-)
palokuchki
Krasna uvodna fotka, vyborny recept. Tie petrzlenove rezance urcite vyskusam co najskor. Zasluzis si 5*
eviana
@Lyuska moja, nehádžeš sem recepty denne jeden za druhým, ale keď už pridáš, tak to veru stojí za to... si môj obľúbený vymýšľajko varechový, nesmierne kreatívna si, úžasne si navarila, jedlo načančala... muselo chutiť božsky... Celé varechové nebo Ti veľmi rada posielam 5*, máš môj veľký obdiv... :)
marianne
je to krasny recept podanim,spracovanim aj fotkami..5* je malo
lyali
dievcata, @ palokuchki , @ eviana , @ marianne, potesili ste ma :-) a hadam mne vas sa podari aj niekedy nabuduce :-) @ palokuchki , mala som akurat natrhanej hodne petrzlenovej vnate zo zahradky a taka priloha mi pasovala k masu :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia