Hovädzie na bylinkách fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 27. apríla 2016

Mal so peknú hovädziu hruď a aj zarobené sušené bylinky, tak som ju urobil na nich. Pôvodne som to nechcel sem pridať, ale je Zobraziť celý popisMal so peknú hovädziu hruď a aj zarobené sušené bylinky, tak som ju urobil na nich. Pôvodne som to nechcel sem pridať, ale je to tak dobré, tak to pridám ak niekto si to bude chcieť uvariť.

8-10
porcií
35 minút
príprava
120 minút
na 150 °C

Suroviny

1600 g
2 PL (Toun)
400 g (v konzerve krájané)
4 vetvičky
Zmes sušených byliniek:
3 ks
0,5 l
1 ČL




Postup

  1. 1

    Hruď som orezal a z orezkov so uvaril vývar. Do neho som pridal zmes štyroch byliniek a soľ. Čisté mäso som krájal na rezne.

    Hovädzie na bylinkách (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rezne som obalil v hladkej múke .

    Hovädzie na bylinkách (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Tie som na panvici opiekol s každej strany po 3 minúty.

    Hovädzie na bylinkách (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Počas opekania rezňov som si očistil cibuľu a krájal ju na pol mesiace. Ďalej pripravil.

    Hovädzie na bylinkách (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zmes byliniek jednakom pomere som dal do mlynčeka na korenie . Hneď so namlel za 1KL do vývaru.

    Hovädzie na bylinkách (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Aj kožu zo slaniny nakrájal na drobno a pripravil tiež Toun- cesnakovú pastu. Tu som si pred týždňom spravil podla @Palokuchki. Týmto jej ďakujem za recept je to ohromná vec.

    Hovädzie na bylinkách (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ešte počas opekania rezňov som pripravil aj paradajky v konzerve krájané na kúsky.

    Hovädzie na bylinkách (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Opečené rezne som dával nabok. Potom do výpeku som dal opiecť cibuľu. Keď bola mäkká tak som pridál do nej kožu zo slaniny a cesnakovú pastu. Premiešal a

    Hovädzie na bylinkách (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    dal na to paradajky nechal ich dobré vylúhovať v cibule s mletou červenou paprikou.

    Hovädzie na bylinkách (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Na pekáč som dal na spodok polovicu zmesi z panvice. Na to som poukladal rezne ktoré som posypal sušenými bylinkami. Na vrch rezňov som dal zbytok zmesi z panvice. Čerstvý tymian podával po kúsku na každé mäso. Celé som to polial vývarom zarovno mäsa. Mäso som nesolil, lebo vývar a cibuľa z panvice sú slané. Zakryl som to alobalom a dal piecť do rúry na dve hodiny. Prvých 15 minút som dal rúru na plné pecky a potom na 150°C.

    Hovädzie na bylinkách (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Po dvoch hodinách som vytiahol a odokryl. Vôňa veliká a mäso ako vatička mäkké.

    Hovädzie na bylinkách (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Servíroval som to s ryžou a zaváranými hruškami. Je to tak chutné preto som to sem pridal. Želám aj Vám dobrú chuť.

    Hovädzie na bylinkách (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

denyany
Určite to bolo výborné. V chladničke mám tiež peknú hovädzinu, tak sa nechám inšpirovať tvojím receptom. Na fotke to vyzerá tak šťavnato, lákavo...hádam aj mne sa také podarí.
afataga
tak to sa ti podarilo, robievam podobne, vzdy dam ine bylinky a samozrejme chilli u mna nesmie chybat :-), skus dat tie bylinky hned do panvice na paradajky, lepsie sa vyluhuju, maso sa moze tiez zaliat vinom, alebo pivom, ale to asi vies, takato priprava hovadziny nema chybu. Ale zas nic pre bemba :-)
patroveckypitrs
Ďakujem za milé komentáre pre @Afataga mám ten recept uložený len ešte nemám čerstvé všetky bylinky. Urobím si keď bude teplejšie, na bylinky ešte mrzne. Je to vďačné jedlo, mäso je tak mäkké že som to jedol len vidličkou. Dnes som to dal bez vína a hríbov a na čili som si spomenul až keď to bolo hotové.
begonia2
Takýto šťavnatý rezeň by som si hneď dala, aj teraz večer.
haji
Hmm, tak toto vypadá moc a moc dobře. Ukládám a jdu nahlédnout na tu česnekovou pastu, to mě zajímá. Díky za voňavý a prudce jedlý recept! Já dnes dělala hovězí plátky na houbách /sušených opravdických/, také dobrota. Jsi šikovný chlapec!!
haji
@Haji (27.4.2016 21:34)
jsem já to hlava děravá, mám toum uložený, ještěže tě mám pítrs! díky za připomenutí. Potřebuji zpracovat česnek, jdu do toho!
sracz
Len čo som si prečítal názov rcp, kamarát @patroveckypitrs hneď som ho premenoval na "Hovädzie plátky s vôňov slovenskej domoviny". Nemám, čo by som negatívne skritizoval. Chválim Tvoj nápad, rozhodnutie, ako aj realizáciu! Hodnotím nad povolený rámec, pozdravujem a želám Tebe aj Tvojim najmilším pevné zdravie!
kukulienka71
Verím, že výborné. Takéto zložitejšie kombinácie chutí veľmi pasujú k pomalému duseniu, pretože chute sa vyvinú úplne perfektne za dlhý čas. Kto rád experimentuje, ako aj ty, vyčaruje vždy iné chute a mäsko sa fakt dá jesť len vidličkou. Chválim, 5*
monty469
Výborné, voňavé jedlo :-) Skvelé skombinovanie korenín a byliniek
sonulienka
Tak toto je naozajstná bomba, vynikajúci recept ale si mi narobil chute.....
izabella929
@patroveckypitrs , obdivovala som tvoje dielo vnoci, nemohla som spať, tak som sa tu bola inšpirovať..no krásne sa ti to podarilo a naviac to vyzerá krásne chutne.-)
klukodvody
Sice pozdě, ale přece. To se samo nabízí a proto se do toho pustím co nejdříve. Díky za tuhle parádičku. Je to ohodnocené a uložené. Zdravíme.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia