Hovädzie mäso so šampiňónmi v horčicovej omáčke

dvorka - fotkadvorka, 21. júna 2015
Hovädzie mäso so šampiňónmi v horčicovej omáčke
Foto: dvorka

Nie som mäsová, ale ak už príde na pekný kus mäsa, snažím sa ho spraviť čo najjednoduchšie. Dnes som varila hovädziu falošnú sviečkovú v Zobraziť celý popisNie som mäsová, ale ak už príde na pekný kus mäsa, snažím sa ho spraviť čo najjednoduchšie. Dnes som varila hovädziu falošnú sviečkovú v tlakovom hrnci.

10 minút
príprava
65 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
1 PL
2 ks na kolieska nakrájaná
 čerstvé
1 PL
2 ČL




Postup

  1. 1

    Umyté a osušené mäso som nakrájala na plátky o hrúbke asi 0,7 mm a opiekla na suchej horúcej panvici z oboch strán. V rajnici s tlakovým vrchnákom som si roztopila masť, osmahla cibuľu nakrájanú na tenko. Každý opečený plát mäsa som osolila z oboch strán, dala do tlakáča a vrch trochu okorenila. V pohári som si rozmiešala kremžskú horčicu s vodou, zaliala mäso aby bolo zakryté. Hrniec som zavrela a po rozsyčaní sa tlakového hrnca som teplotu na šporáku znížila na minimum a dusila 50 minút. Zatiaľ som si nakrájala očistené šampiňóny na hrubšie plátky ktoré som po vyše trištvrte hodiny pridala k mäsu. Odobrala som do hrnčeka šťavu, pridala do nej múku a poriadne rozmiešala. Vliala späť k mäsu opatrne premiešala aby som neporušila mäso a nechala variť pod tlakovou pokličkou ešte 15 minút.

    Hovädzie mäso so šampiňónmi v horčicovej omáčke - obrázok 1

Diskusia k receptu

terinka55
Dobré jedlo. Ja šampiňóny opečiem na masle a také pridám. Chutilo by mi aj Tvoje.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia