Hovädzie mäso s paradajkovou omáčkou

Hovädzie mäso s paradajkovou omáčkou
Foto: rein
reinRein, 52 ročný muž, Zilina, recept pridal: 28. októbra 2012 17:02Ďalšie jeho recepty

Knedle a omáčky na prvom mieste

Suroviny

6
porcií
20
minút
príprava
120
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Na oleji si opražíme cibuľu do tmavá
Hovädzie mäso s paradajkovou omáčkou - obrázok 1

2

Pridáme koreniny,pretlak,trošku vývaru z mäsa,osolime a 5 minút podusíme.
Hovädzie mäso s paradajkovou omáčkou - obrázok 2

3

Mäso už máme samozrejme uvarené,a z vývaru prilejeme do omáčky podľa potreby.Omáčku prepasírujeme cez sitko,zahustíme zápražkou,dochutíme,osladíme a pridáme citronovú šťavu,zavaríme a odstavíme.Na koniec pridáme do omáčky nakrájané mäso.Podávame s knedľou.Dobrú chuť.
Hovädzie mäso s paradajkovou omáčkou - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • izabella929, 28. októbra 2012 o 17:34
    pekné jedlo a iste aj veľmi chutné.-)))máme toto aj my radi....


  • 3sandra3, 28. októbra 2012 o 18:19
    to vyzerá dobre a veľmi chutne ,,,, tiež to ľúbime :-)


  • violetacamorova, 28. októbra 2012 o 20:54
    Ja by som paradajkovú omáčku jedla každý deň. Ani mäso nemusí byť, ale nevadí mi :) Pamätám si z detstva, že tetka suseda každý piatok robila paradajkovú s knedľami a ja som im tajne závidela, že majú takú pochúťku. Aj tvoje vyzerá veľmi chutne.


  • hubata, 28. októbra 2012 o 21:40
    Jedlo môjho detstva: aj v družine si pamätám že mi strašne táto kombinácia chutila. Ozaj nezdá sa vám že na porade je málo receptov z hovädzieho mäsa? Teraz som si to uvedomila.
    Omajdy poznám od výmyslu sveta - a nevarím ich. Že vraj sa od nich priberá......


  • jarunka, 29. októbra 2012 o 01:16
    Moja mama toto velmi casto varievala, ja tiez nevarim omacky casto, rlen niekolko krat za rok.


  • medovnicek, 29. októbra 2012 o 08:50
    moje obľúbené jedlo


  • evkalibka, 29. októbra 2012 o 11:32
    stará dobrá klasika, my sme mali takýto včerajší obed


  • evanaaa, 29. októbra 2012 o 22:57
    Dobrý tip na varenie pre mňa, paradajkovú omáčku mám rada, ale nekyslím ju lebo sama o sebe býva z paradajok kyslastá, ale naopak, máme ju radi sladšiu, tak len osladím. Tuším ju spravím, ak sa mi podarí kúpiť lacnejšie hovädzie.


  • micanela, 10. augusta 2015 o 10:38
    jednoznacne 5*, krasny recept - jasne popisany a pekne nafoteny



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Liptovská fazuľa, modranské víno
Liptákov v Modre by ste zrátali na prstoch jednej ruky. Ich modranským lídrom je Ľubo Rapoš. Môj priateľ, výtvarník, citlivý a dobrý človek.

Šéfkuchár Carl Gillain: Keď chcete jedlom zaujať, musíte trochu šokovať
Hoci má len 29 rokov, jeho reštaurácia L’Agathopéde v belgickom Namur získala skvelé hodnotenie v európskom gurmánskom bedekri Gault & Millau.

Sicílska zelenina
Dlhé roky Jožko s Luciou nevytiahli nohy z domu. Stavali chalupu, poctivo obrábali vinice, starali sa o deti.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 36/2015: Jablkové hodovanie Jablkové hodovanie
Časopis Varecha v piatok 4. septembra v denníku Pravda.


TOPlist