Hovädzie líčka

Hovädzie líčka s karfiolovo-špenátovým koláčom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Najskôr očistíme a umyjeme hovädzie líčka, zbavíme ich blán, opražíme nahrubo nakrájanú cibuľu s novým korením, bobkovým listom a celým čiernym korením. Pridáme líčka, opečieme z každej strany, podlejeme vlažnou vodou, pridáme soľ a dusíme do zmäknutia 45 – 60 minút.
  2. Karfiol očistíme a uvaríme domäkka. Vodu scedíme, pridáme čerstvý špenát, 2 strúčiky pretlačeného cesnaku, soľ, korenie, smotanu a dve rozšľahané vajcia. Všetko spolu premiešame. Pripravíme cesto: Maslo, vajce a múku zmiešame na hladké cesto. Formu na srnčí chrbát vymastíme maslom, vyložíme cestom a vytvarujeme podľa formy. Karfiolovo–špenátovú zmes vlejeme do formy vystlanej cestom, posypeme parmezánom a pečieme v rúre vyhriatej na 150 °C asi 60 minút.
  3. Batáty očistíme, umyjeme, nakrájame na väčšie kocky, vložíme do hrnca, zalejeme vodou, dochutíme soľou a varíme do zmäknutia asi 35 – 40 minút. Potom ich scedíme a vymixujeme na hladké pyré, ktoré zjemníme maslom. Hovädzie líčka vyberieme z hrnca a zvyšný vývar zredukujeme a zjemníme maslom na omáčku.