Hovädzie líčka
Hovädzie líčka s karfiolovo-špenátovým koláčom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
60 minút príprava |
80 minút tepelná úprava |
Postup- Najskôr očistíme a umyjeme hovädzie líčka, zbavíme ich
blán, opražíme nahrubo nakrájanú cibuľu s novým korením,
bobkovým listom a celým čiernym korením. Pridáme líčka,
opečieme z každej strany, podlejeme vlažnou vodou, pridáme
soľ a dusíme do zmäknutia 45 – 60 minút.
- Karfiol očistíme a uvaríme domäkka. Vodu scedíme, pridáme
čerstvý špenát, 2 strúčiky pretlačeného cesnaku, soľ,
korenie, smotanu a dve rozšľahané vajcia. Všetko spolu premiešame.
Pripravíme cesto: Maslo, vajce a múku zmiešame na
hladké cesto. Formu na srnčí chrbát vymastíme maslom, vyložíme
cestom a vytvarujeme podľa formy. Karfiolovo–špenátovú
zmes vlejeme do formy vystlanej cestom, posypeme parmezánom
a pečieme v rúre vyhriatej na 150 °C asi 60 minút.
- Batáty očistíme, umyjeme, nakrájame na väčšie kocky, vložíme
do hrnca, zalejeme vodou, dochutíme soľou a varíme do
zmäknutia asi 35 – 40 minút. Potom ich scedíme a vymixujeme
na hladké pyré, ktoré zjemníme maslom. Hovädzie líčka vyberieme
z hrnca a zvyšný vývar zredukujeme a zjemníme maslom
na omáčku.
|