Hovädzie kocky s fernetom a kakaom fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 29. januára 2017

Hovädzie na čokoláde už tu na Vareche mám. Dnes som vyskúšala hovädzie kocky s koňakom a kakaom. Určite budete uvažovať, akú to len už Zobraziť celý popisHovädzie na čokoláde už tu na Vareche mám. Dnes som vyskúšala hovädzie kocky s koňakom a kakaom. Určite budete uvažovať, akú to len už môže mat chuť. Môžem vás ubezpečiť, že veľmi chutná kombinácia. Použila som lekvár slivkový s kakaom, fernet a kakao.

5
porcií
15 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
50 g domáca
50 g domáca
1 ks
2 PL
 podľa chuti
štipka
2 ks
4 ks
štipka
štipka
štipka
2 PL
1 PL holandské
1 PL
1/2 ks




Postup

  1. 1

    Hovädziu nožinu som umyla, osušila.

    Hovädzie kocky s fernetom a kakaom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravila som si suroviny. Mäso som nakrájala na kocky. Cibuľu, slaninu a klobásu som nakrájala tiež.

    Hovädzie kocky s fernetom a kakaom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do rajnice som dala nakrájanú slaninu, pridala som na kolieska nakrájanú klobásu a cibuľu. Spolu som všetko orestovala.

    Hovädzie kocky s fernetom a kakaom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridala som nakrájané mäso. Podliala som ho koňakom a dusila som, pokiaľ sa celkom tekutina neodparila a zostalo mäso na tuku. Potom som mäso osolila, pridala som mleté korenie, chilli papričku, nové korenie, bobkový list, oregano, muškátový oriešok, zázvor, slivkový lekvár s kakaom a mäso som podliala vodou tak, aby bolo ponorené. Pod pokrievkou som ho dusila do mäkka.

    Hovädzie kocky s fernetom a kakaom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vo vode som rozmiešala jednu lyžicu kakaa na úplne hladkú kašičku.

    Hovädzie kocky s fernetom a kakaom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Hotové uvarené mäso som ešte dochutila.

    Hovädzie kocky s fernetom a kakaom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A pridala som kakao. Nechala som 2 minúty prejsť varom. Pokiaľ sa mäso dusilo, pripravila som si prílohu nokerle.

    Hovädzie kocky s fernetom a kakaom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Hotové jedlo som naložila na taniere. Moja susedka prišla práve vhod ku mne a ochutnala toto nové jedlo. Povedala, že nič chutnejšie ešte nejedla a mala dojem, že som robila divinu. Prajem vám dobrú chuť.

    Hovädzie kocky s fernetom a kakaom (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

haji
Zajímavá a odvážná kombinace surovin a chutí. Zeptám se na přílohu, pokud to není tajemství. Krásné nedělní odpoledne, milá Izi!
jack
Waau.Výborne si navarila.Zaujímavá kombinácia do mäsa.Kakao a.fernet.
evanaaa
Ozaj zaujímavé, ale ak chutí, prečo nie, aj ja by som ochutnala.....
@Haji , zatiaľ ti odpoviem aj ja - nokerle ( niekto povie - nokedle, ap.) sú vlastne halušky, po vašom - nočky.
1x haji
izabella929
@haji , odpovedám trošku pozde, ale som mala návštevu..mňa táto chuť nesklamala, pretože už som vyskúšala hovädzinu s horkou čokoládou..@jack , určite odvážne, ale zase nie až tak..robila som v jeseni aj slivkový lekvár s kávou a kakaom a teda mi bolo jasné, že táto kombinácia ma nesklame..@evanaaa ,ďakujem ti veľmi pekne za promtnú odpoveď na dotaz @haji ..) no ešte k tomu receptu toľko, keď nevyskúšame, nevieme posúdiť, ale mňa táto kombinácia nesklamala..ďakujem vám všetkým za milé komentáre.-)
1x haji
haji
@Izabella929 (29.1.2017 17:56)
Děkuji, milá Izi, za odpověď. Nemám pochybnosti o chuti, která je jistě fajnová. Mám pochybnosti o své odvaze, haha Mávám!
mesiar50
Excelentne a veľmi chutne pripravené jedlo.
Srdečne gratulujem.
♡☆♡☆♡☆♡☆♡☆
izabella929
@haji , ďakujem a netreba sa báť experimentovať..držím ti palce.-)@mesiar50 , ďakujem pekne za pochvalu Lacko.-)Vaše komentáre potešili,ďakujem..
siisa
To, že tebe odvaha nechýba, to je už dávno jasné...
sracz
... pri pohľade na "titulku" som si nevdojak začal pospevovať: "čoko-čoko-čokoláda, ..." a v kombinácii s mäsom určite chutný experiment, Izka milá!
patroveckypitrs
Verím tomu, že je to fantastické. Totiž také robím s divinou, len to kakao som ešte neskúsil, no čo nebolo bude onedlho. Čí mi niekto verí, alebo nie viem si tu ohromnú chuť predstaviť. Mám to uložené a 5*, ešte jedno veľké plus.
izabella929
@sracz , ten recept na hovädzie na čokoláde tu už mám..veľmi nám chutilo..môžeš mi veriť, že i s akakaom to chutili výnimočne exoticky..)@patroveckypitrs , si ma potešil tvojim názorom..nemusíš mať obavy z tejto chuti..som presvedčená, že ťa milo prekvapí...@siisa , nuž rada experimentujem v kuchyni a skúšam nové chute..mám tu mnoho odvážnych receptov, ale všetky boli výnimočné..) ďakujem vám všetkým za milé komentáre.-)
monty469
Veľmi zaujímavá a odvážna kombinácia. Recept hodný vyskúšania :-)
babkamt
S čokoládou som robila chilli con carne. Takže aj tvoja verzia je hodná vyskúšania. Netreba sa báť experimentovať.
kuchticka
@izka , Izka - ako vzdy - vyjimocne a chutne jedlo. Nemam fernet, musim pohladat nahradu abych skusila tento tvoj odvazny recept. Vdaka za tvoje "vynalezy".
izabella929
@kuchticka , nie je čo riešiť, môžeš použiť aj víno..keby som bola doma v rodnom kraji použijem svoje domáce hroznové vínko..kedysi som sa mohla v ňom aj kúpať toľko som ho mala..žiaľ dnes už iba spomínam.Pekne ďakujem za milý komentár..
relaxx1
fiiha tak neviem ci by mi toto prešlo u manžela ale každopádne stojí to za pokus a v konečnom dôsledku nemusím mu hneď po nabratí vešať na nos čo ho to vlastne na tanieri čaká ☺☆
izabella929
@relaxx1 , nuž toto bol tiež odvážny experiment, ale doporučujem pridať menej kakaa, stačí kávová lyžička..a fernet ten tomu pridal šmrnc..)určite mu bude chutiť, netreba povedať dopredu čo v tom je..))potom mi napíš, ako to dopadlo s tým prekvapením .-) vďaka za komentár...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia