Hovädzie guľky s paradajkovou omáčkou

adelka992 - fotkaadelka992, 6. apríla 2016
Hovädzie guľky s paradajkovou omáčkou
Foto: adelka992
4
porcie
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 ks
2 ks
podľa potreby
2 ks
cca 50 g
Omáčka:
2 PL
500 ml
na rozriedenie (alebo vývar)




Postup

  1. 1

    Hovädzie mäso mleté si dáme do misy, osolíme, okorením, pridáme potretú cibuľu na jemnom strúhadle, pretlačený cesnak, vajíčka, majorán rozotrený v dlaniach ( chytí krajšiu arómu ). Rohlíky si nakrájame a zalejeme takým množstvom mlieka aby boli rohlíky napučané a pridáme k mäsku.

    Hovädzie guľky s paradajkovou omáčkou - obrázok 1
  2. 2

    Vymiesime si rukami masu aby nebola ani riedka ani moc hustá, niečo medzi ak sa nám bude zdať, že je riedka kľudne pridajte troška strúhanky. Keď máme masu spracovanú ideme pekne ručne stručne robiť guľôčky :) Ja ich robím stredne veľké aby sa mi aj dobre prepiekli a ruky si máčam v studenej vode aby sa mi nelepili na ruky a lepšie sa mi s nimi pracovalo.

    Hovädzie guľky s paradajkovou omáčkou - obrázok 2
  3. 3

    Keď máme guľky spravené dáme si trocha oleja a cca 50 g masla rozpáliť ( nie moc aby sa nám maslo neprepálilo) a jednu po druhej ich poukladáme a pečieme z každej strany do zlatista.

    Hovädzie guľky s paradajkovou omáčkou - obrázok 3
  4. 4

    Po upečení ich servírujem buď s omáčkou akéhokoľvek druhu od sýrovej, paradajkovej, horčicovej keď sa mi nechce tak aj tatarská omáčka je dobra a nesmie chýbať príloha, s kt. sa dá tiež dobre kombinovať dobrú chuť :)

    Hovädzie guľky s paradajkovou omáčkou - obrázok 4
  5. 5

    Paradajková omáčka: na oleji si opražíme múku, pridáme paradajkovú štavu /džús 100% bobkový list, nové korenie, soľ, zriedime podľa hustoty vývarom a nakoniec dochutime na sladkokyslo/ ocot-cukor

Diskusia k receptu