Hovädzia sviečkovica s hriankami a oštiepkom

sracz - fotkasracz, 17. júla 2015
Hovädzia sviečkovica s hriankami a oštiepkom
Foto: sracz

Neviem, ako ktorý z varecháčov_gazdiniakov, ale ja „z času na čas“ sa milerád predvediem s „vejárom pávieho chvosta“ za chrbátom. Príležitosť dostanem občas Zobraziť celý popisNeviem, ako ktorý z varecháčov_gazdiniakov, ale ja „z času na čas“ sa milerád predvediem s „vejárom pávieho chvosta“ za chrbátom. Príležitosť dostanem občas a náležito ju využijem, keď pani, s ktorou zdieľam spoločné lôžko aj stôl, dostane „milú“ návštevu v sukni. Poznáte to, určite z vlastnej praxe. Privítanie s objatím a „vzdušnými“ pusami, spoločenské úsmevy, obdivy udržiavanej domácnosti, šperkov, šiat, …! „Moja“ sa rada predvádza aj „kuchyňou“ životného partnera. … a ja im „rád“ navarím!

2
porcie
12-15 minút
príprava
6-9 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 PL (stolový)
2 plátky 12 - 15 mm
2 plátky 120 - 150 g
1 ks
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    na „vrúbkovanú“ liatinovú panvicu som nalial asi KL oleja a rozotrel ho papierovým obrúskom; teplotu ohrevu som nastavil na ¾ a po skúške nastavenou dlaňou som do panvive postupne vložil plátky sviečkovice, „Romain“ šalát pozdĺžne rozkrojený a napokon aj dva plátky údeného liptovského oštiepka, ktorý na tepelnú úpravu potrebuje iba 2x2´; mäso a šalát (z vnútra poliaty druhou KL pleja,osolený a okorenený čMČK) som po 3÷4´ otočil a ešte „krát“ 3÷4´ opiekol, až sa na nich ukázali pásiky „rebier“

    Hovädzia sviečkovica s hriankami a oštiepkom - obrázok 1
  2. 2

    hotové som poukladal na plytké taniere a servíroval iba so „steak_ovým“ príborom, bez chleba, či inej prílohy; zožal som obdiv, slávu a uznanie; „sýkorkám sokolkám“ chutilo!

    Hovädzia sviečkovica s hriankami a oštiepkom - obrázok 2

Diskusia k receptu

pavelnemecko
Aho sracz.Veĺmi zaujímavé a podnetné.Obrázky hodné profi fotografa.Ako vidím a čítam,tak Ti to varí!Gratulujem.
slonikvzoo
Svetovy komentar!! :-D:-D:-D
Pozdravujem "milu" navstevu v sukni :-D:-D:-D a za jedlo 5*
izabella929
.@sracz , keď ty napíšeš uvod , tam je všetko z vášho života...milé, pekné, zaujímavé a spomienky na všetko a menovite na všetkých...)recept sa mi páči, pochutnala by som si iste.-)
jozefj
Výborne si navaril.Ak sa smiem opýtať, odkiaľ máš údený oštiepok?
igorc
salat skoda grilovat, radsej k nemu nejaky super dressing, ostiepok ano aj ked v usa je tazko k nemu prist, namiesto salatu by som mozno na gril dal papriky, cervenu cibulu, cesnak a tak. ale isto skusim aj vasu kombinaciu ved sto ludi sto chuti a hlavne dobru chut prajem :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia