Hovädzia roštenka s ryžou a pečenými zemiakmi (fotorecept)

Autor receptu: majkok

Hovädzie často nerobíme, ale keď už, tak si to vychutnáme.

8
porcií
45 minút
príprava

Postup

  1. Hovädzie mäso si nakrájame na si 1cm hrubé plátky, ktoré si zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme a kraje si narežeme, aby sa nám mäso nestočilo.
  2. Rozpálime si domácu masť a mäso z prudka opečieme.
  3. V tlakovom hrnci , ak to chceme mať skôr, opražíme cibuľku do sklovitá , pridáme si opečené mäso, podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Ja mám rád trošku viac cibule. Tá dodá jedlu lepšiu chuť a aj nám ho čiastočne zahustí.
  4. Pripravíme si ryžu. Zemiaky si nakrájame na väčšie kúsky, dáme variť a keď sú hotové , tak ich okoreníme paprikou , vegetou a bazalkou. Na plech si dáme papier na pečenie a opečieme ich do zlatova.
  5. Ak je všetko hotové, naložíme na taniere a podávame s chladením pivkom, ale len dospelí :-) Prajem dobrú chuť !