Hovädzia roštenka s hubovou omáčkou

Tomáš Szabados, Katarína Nguyen
Panasian Restaurant hotela Mama‘s v Bratislave, 19. apríla 2015
Hovädzia roštenka s hubovou omáčkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
15 ml
40 g




Postup

  1. 1

    Hovädziu roštenku nakrájame na steaky, osolíme, okoreníme, sprudka ich opečieme na troške orieškového oleja a dáme do rúry rozohriatej na 180 °C upiecť.

  2. 2

    Demi glace rozohrejeme v hrnčeku a redukujeme dohusta. Pri 80 °C zašľaháme do omáčky maslo, aby zhustla.

  3. 3

    Mäso krájame na plátky a podávame s omáčkou a hubou enoki. Ako príloha sa hodí krémová polenta.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia