Hovädzia roštenka na rozmaríne

Hovädzia roštenka na rozmaríne
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Autor receptu

Jozef Šaulík, šéfkuchár hotela Park v Piešťanoch


Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Mäso naporciujeme, osolíme, okoreníme, potrieme horčicou a prudko opečieme na rozpálenom oleji. Vo výpeku urestujeme cibuľku, nakrájaný rozmarín, zaprášime hladkou múkou a podlejeme vývarom.

2

Krátko povaríme a do hotovej omáčky pridáme gin. Roštenku podávame s opečenou slaninkou, ktorá dodá hovädziemu mäsu znamenitú chuť.

3

NÁŠ TIP: Roštenky prudko opekáme, aby sa mäso zatiahlo a nevytiekla z neho šťava. Nikdy do mäsa nepicháme, obraciame ho opatrne pomocou kuchynských klieští. Aj soliť by sme ho mali až po opečení.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • marali, 9. septembra 2010 o 18:58
    Velmi sa mi paci popis receptu.Ide o to,ze varia mlade damy a naozaj niekedy nevedia preco nepichat do masa,kedy solit ,preco opekat prudko....Takze nielen dobry a jednoduchy recept,ale aj poucny. LEN tak dalej


  • vcelka, 10. septembra 2010 o 19:45
    Nebudes mi verit, Marali, ale niekedy to nevedia ani kuchari...:-)


  • concord, 30. novembra 2013 o 22:01
    Ten pán šéfkuchár alebo ten z redakcie, ktorý sem zadával tento jeho recept to asi prehnal s konzumáciou toho ginu čo má v rozpise surovín. V rozpise surovín vôbec nespomína nejaký vývar, potom s nim podlieva vývar, na začiatku receptu píše že mäso sa osolí a na záver nám odporúča mäso soliť až po opečení. No po opečení mäsa a jeho" zatiahnutí" môže použiť aj špeciálnu poľskú posypovú soľ a nič mu to nepomôže, to mäso tú soľ nevsiakne do seba.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha vo štvrtok 30. apríla v denníku Pravda.


TOPlist