Hovädzia roštenka na rozmaríne

Hovädzia roštenka na rozmaríne
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Autor receptu

Jozef Šaulík, šéfkuchár hotela Park v Piešťanoch


Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Mäso naporciujeme, osolíme, okoreníme, potrieme horčicou a prudko opečieme na rozpálenom oleji. Vo výpeku urestujeme cibuľku, nakrájaný rozmarín, zaprášime hladkou múkou a podlejeme vývarom.

2

Krátko povaríme a do hotovej omáčky pridáme gin. Roštenku podávame s opečenou slaninkou, ktorá dodá hovädziemu mäsu znamenitú chuť.

3

NÁŠ TIP: Roštenky prudko opekáme, aby sa mäso zatiahlo a nevytiekla z neho šťava. Nikdy do mäsa nepicháme, obraciame ho opatrne pomocou kuchynských klieští. Aj soliť by sme ho mali až po opečení.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • marali, 9. septembra 2010 o 18:58
    Velmi sa mi paci popis receptu.Ide o to,ze varia mlade damy a naozaj niekedy nevedia preco nepichat do masa,kedy solit ,preco opekat prudko....Takze nielen dobry a jednoduchy recept,ale aj poucny. LEN tak dalej


  • vcelka, 10. septembra 2010 o 19:45
    Nebudes mi verit, Marali, ale niekedy to nevedia ani kuchari...:-)


  • concord, 30. novembra 2013 o 22:01
    Ten pán šéfkuchár alebo ten z redakcie, ktorý sem zadával tento jeho recept to asi prehnal s konzumáciou toho ginu čo má v rozpise surovín. V rozpise surovín vôbec nespomína nejaký vývar, potom s nim podlieva vývar, na začiatku receptu píše že mäso sa osolí a na záver nám odporúča mäso soliť až po opečení. No po opečení mäsa a jeho" zatiahnutí" môže použiť aj špeciálnu poľskú posypovú soľ a nič mu to nepomôže, to mäso tú soľ nevsiakne do seba.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist