Hovädzia roštenka na rozmaríne

Jozef Šaulík
šéfkuchár hotela Park v Piešťanoch, 7. septembra 2010 20:25
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Hovädzia roštenka na rozmaríneFoto: Pravda - Ivan Majerský


Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Mäso naporciujeme, osolíme, okoreníme, potrieme horčicou a prudko opečieme na rozpálenom oleji. Vo výpeku urestujeme cibuľku, nakrájaný rozmarín, zaprášime hladkou múkou a podlejeme vývarom.

  2. 2

    Krátko povaríme a do hotovej omáčky pridáme gin. Roštenku podávame s opečenou slaninkou, ktorá dodá hovädziemu mäsu znamenitú chuť.

  3. 3

    NÁŠ TIP: Roštenky prudko opekáme, aby sa mäso zatiahlo a nevytiekla z neho šťava. Nikdy do mäsa nepicháme, obraciame ho opatrne pomocou kuchynských klieští. Aj soliť by sme ho mali až po opečení.

ohodnoť recept:
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist