Hovädzia roštenka na rozmaríne

Hovädzia roštenka na rozmaríne
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Autor receptu

Jozef Šaulík, šéfkuchár hotela Park v Piešťanoch


Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Mäso naporciujeme, osolíme, okoreníme, potrieme horčicou a prudko opečieme na rozpálenom oleji. Vo výpeku urestujeme cibuľku, nakrájaný rozmarín, zaprášime hladkou múkou a podlejeme vývarom.

2

Krátko povaríme a do hotovej omáčky pridáme gin. Roštenku podávame s opečenou slaninkou, ktorá dodá hovädziemu mäsu znamenitú chuť.

3

NÁŠ TIP: Roštenky prudko opekáme, aby sa mäso zatiahlo a nevytiekla z neho šťava. Nikdy do mäsa nepicháme, obraciame ho opatrne pomocou kuchynských klieští. Aj soliť by sme ho mali až po opečení.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • marali, 9. septembra 2010 o 18:58
    Velmi sa mi paci popis receptu.Ide o to,ze varia mlade damy a naozaj niekedy nevedia preco nepichat do masa,kedy solit ,preco opekat prudko....Takze nielen dobry a jednoduchy recept,ale aj poucny. LEN tak dalej


  • vcelka, 10. septembra 2010 o 19:45
    Nebudes mi verit, Marali, ale niekedy to nevedia ani kuchari...:-)


  • concord, 30. novembra 2013 o 22:01
    Ten pán šéfkuchár alebo ten z redakcie, ktorý sem zadával tento jeho recept to asi prehnal s konzumáciou toho ginu čo má v rozpise surovín. V rozpise surovín vôbec nespomína nejaký vývar, potom s nim podlieva vývar, na začiatku receptu píše že mäso sa osolí a na záver nám odporúča mäso soliť až po opečení. No po opečení mäsa a jeho" zatiahnutí" môže použiť aj špeciálnu poľskú posypovú soľ a nič mu to nepomôže, to mäso tú soľ nevsiakne do seba.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Červená grilovačka
Grilovanie (vraj) umožňuje šetrnejšiu prípravu potravín ako klasické vyprážanie alebo pečenie.

Šéfkuchár Oldřich Sahajdák: Chceme mať reštauráciu plnú spokojných ľudí
Pražská reštaurácia La Degustation Bohême Bourgeoise, v ktorej je šéfkuchárom a spolumajiteľom Oldřich Sahajdák, získala Michelinovu hviezdu prvý krát v roku 2012 a od tej doby si prestížne ocenenie každý rok obhájila.

Degustačný šalátik
Počiatkom leta bola v Bratislave opäť vínna slávnosť. V interhoteli na Tehelnom poli sa uskutočnil 14. ročník Trunkfestu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 32/2015: Kuracina Kuracina
Časopis Varecha v piatok 7. júla v denníku Pravda.


TOPlist