Hovädzia polievka

Autor receptu: jody

Spolu so slepačou základ nedeľných polievok. Nemávame ju často, ale keď už, tak poriadne veľa... :-)

10 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Hovädzie mäso (šupla som tam neskôr aj bravčovú kosť), cibuľu, baraní roh, korenia a stonky vňatí (zelerová, petržlenová, mrkvová), vložíme do studenej vody, pomaly privedieme k varu, posolíme a varíme na slabúčko niekoľko hodín. Nesmie priveľmi vrieť, dokonca ani bublať, iba bublinkovať. Inak by zostala kalná.
  2. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho a polievku precedíme. Do vývaru vložíme na väčšie kúsky pokrájanú zeleninu (brokolicu až takmer na záver a pór až keď sme ju vypli) a varíme, kým nie je zelenina hotová. Do hotovej polievky vrátime aj na drobno nakrájané mäso.
  3. Naložíme plný tanier, spolu so slížami, či haluškami, alebo inou závarkou a vychutnávame. Prajem dobrú chuť.