Mäsová polievka

Hovädzia jogurtová polievka s cícerom a pórom (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Velmi chutná polievka :-)

Suroviny

Postup

  1. Potrebujeme bud 2 menšie alebo 1 velky hrubší pór. 1 - 2 zemiaky a 1 x 800 g konzervu cíceru. Pór si pokrájame na tenšie polokruhy a zemiaky na menšie kúsky. Cícer dáme do polievky aj so šťavou, lebo v nej je chut cíceru. Dalej si nakrájame hovädziu nožinu alebo mäsnate rebro na menšie kúsky. Ja som pridala ešte aj 2 kosti pre chuť...
  2. Mäso som zaliala s 2 l vody, osolila a dala do kuchty varit na 50 minut. Čiže do mäkka :-) Kto nemá kuchtu, ten varí obyčajne, ale potrvá to dlhšie. Ked je mäso mäkké, pridáme pór, cícer aj zemiaky. Dolejeme ešte vodu podla potreby, osolíme a dame mletú rascu. Napokon privedieme celé do varu...
  3. Ked sa nám už polievka začala variť, v jednej miske si do hladka rozmiešame jogurt, múku, vajce a vodu. Vylejeme do polievky tak, ze ako lejeme, tak hned aj rozmiešavame. Celé necháme variť 15 - 20 minut. Dovtedy zmäkne aj pór, aj zemiaky. Ku koncu varenia ešte dochutíme citrónovou šťavou a ak treba, dosolíme.
  4. Polievka je velmi chutná, výraznejšou pórovou chuťou. Výborne sa k nej hodí chlieb, poača, ale aj iné pečivo alebo aj lángoš :-)
  5. V tanieri si ju podla chuti ešte môžte ochutiť mätou, Isotom (mletou červenou paprikou) alebo citrónom :-)