Hovädzia cesnaková polievka fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 21. decembra 2015
Hovädzia cesnaková polievka (fotorecept)
Foto: cesminaz

Vynikajuca polievka,ktora nielen zasyti,ale aj zahreje a posilni ;-)

Suroviny

1,5 kg
3 hlavky
3,5 l
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Na pripravu tejto polievky je najlepsie mastnejsie hovädzie mäso a aj niaka ta kost.Ja tu mam pekne hrube rebro,cca.1,5kg.Ma dost mäsa a aj dost tuku :-) Vynikajuce na tuto polievku :-)

    Hovädzia cesnaková polievka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rebro som presekla na polovicu,lebo bolo velmi velke.Polku mäsa som odkrojila dole a ostatne nechala na kosti.Ak chcete,mozte si to mäso pokrajat este na menšie,ale ja to robim takto :-) Dalej potrebujeme cesnak,vela cesnaku :-) kedze polievka ma byt bohato cesnakovou chutou a pravdaze je aj zname,ze hovädzie mäso velmi pije cesnak,takze zato ho treba pomerne vela.Ja mam este zo zahrady moj maly cesnačik,takže z toho musim pouzit viac,než riadneho strùčikového.Riadny hlavkovy cesnak,treba cca.3 velke hlavky.No a nakoniec potrebujeme este 3-3,5 l vody...

    Hovädzia cesnaková polievka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Varenie uz jednoduchšie ani nemôže byt... Mäso dame do hrnca,zalejeme 3,5l vody a privedieme pomaly do varu.Na zaciatku,hned ako zacne polievka vriet,sa zacne tvorit pena,ktoru treba sitkom pozbierat dole,aby ste nemali potom mùtnu polievku.Ked sa uz viac peny netvori,tak pridame rozdrvene strùčiky cesnaku a sol cca 1pl.Mäso počas varenia sol popije,takze neskôr zvyknem este dosolit.Teraz nechame polievku na menšom ohni pomaly varit až dovtedy,kym sa nàm mäso neuvari do mäkka,to je cca.2hodiny,zalezi od toho,ake stare bolo to hovädo :-) Ku koncu varenia polievku podla potreby dosolime a pridame este cesnak...

  4. 4

    Polievka sa podava dobra horùca,do ktorej si nasypeme bohato Isot papriku ;-) Isot paprika jej doda nielen štiplavost,ale aj fantasticku chut :-) Velke kusy mäsa zvyknem pred podavanim len vydličkou pooddelovat(potrhat),nikdy ich nekrajam.Takto dostane kazdy 1-2ks mäsa do taniera :-) Podava sa s chlebom,ktory sa po kusku mačká zakaždym do polievky(taniera). Polievka je naozaj vynikajuca,chutovo sa velmi podoba huspenine,len s tym rozdielom,ze ta sa je za studena a tato polievka za horuca ;-) Odporucam vyskušat :-)

    Hovädzia cesnaková polievka (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

terinka55
Veľmi zaujímavá polievka, určite aj veľmi chutná. K tomu na "zajedku" baby varené zemiačiky, super!
kukulienka71
myslím, že toto postaví bársako chorého na nohy:-) budem musieť taký elixír uvariť, hovädzinu aj cesnak máme radi. Píšeš zábavne, po lopate:-DD
cesminaz
@havino :-) viem,ze polievka pripada az priliz jednoducho,ale mozem potvrdit,ze je to fantasticka polievka :-) Ja som si ju zamilovala hned na prvy krat :-)
afataga
vyzera taka lieciva na rozne tazke stavy :-), len by ma zaujimalo, ako dlho potom vetras :-)
cesminaz
@afataga :-))) mudrejsie je zacat ju jest este skor,nez ten nejaky tazky stav nastane ;-))) Inak pri vareni mam cely cas bud otvorene okno v kuchyni,alebo zapnem odparovac :-) Ale inak mi to tak ci tak nevonia v celom dome,lebo na kuchyni mam dvere :-)
mijaita
Takovou česnečku občas vařím, když mám vývar. Nedávám do vývaru zeleninu, tak mám jenčistý, výborný hovězí. Přidám česnek podle chuti, ne každý má rád takovou sílu. I když máš 3,5 litru vody, coz zase není hrůza česneková s těma 3 paličkama, myslím. Výborná je, třeba zkus, do talíře s horkým vývarem a česnekem ještě dát celý žloutek. Velmi dobreé. A máš krásné foto!
mijaita
@cesminaz nasla jsem dukaz ale hlavne jsi mi ji zas pripomnela. To je tolik receptu a dobrot, ze pro jeden se zapomina na druhe, vid? :-)


cesminaz
@mijaita ano je to chutovo dost silna polievka,mozno pre niekoho prisilna-presne ako pises :-) Mozno je to aj zvyk,co sa tyka chuti.Skusim raz aj s tym zltkom,som zvedava :-) Dakujem ti za nahliadnutie a tvoj komentik.Zelam krasne sviatky a pekny zvysok vecera este :-) @patroveckypitrs @venusa veru je to velka dobrota a fakt skvely zivotabudic :-) najmä ked je poriadne stiplavy ;-P




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia