Hovädzí vývar s plnenou hriankou

Marek Švaro
šéfkuchár hotela Alexander v Bardejovských Kúpeľoch, 26. apríla 2016
Hovädzí vývar s plnenou hriankou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
240 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
400 g (mrkva, zeler, petržlen, pór)
150 g
Plnené hrianky:
8 krajcov
60 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Cibuľu opečieme z obidvoch strán na oleji dohneda. Kosti a koreňovú zeleninu zalejeme vodou a dáme variť. Pridáme opečenú cibuľu a ligurček. Varíme na miernom ohni asi 4 hodiny. Počas varenia zbierame vzniknutú penu. Precedíme a dochutíme soľou a korením.

  2. 2

    Hovädziu pečienku zomelieme najemno, pridáme soľ, korenie, cesnak a podľa chuti majorán. Na jeden plátok hriankového chleba nanesieme pečienku a zakryjeme druhým plátkom chleba. Takto naplnený chlieb obalíme vo vajíčku a vypražíme na oleji. Potom ho prekrojíme na polovicu a zalejeme vývarom.

Diskusia k receptu

radox1
som za kazdu srandu,keby v tej napoleonke bol len vyvar ,da sa pomaly chlipkat,ale co stou hriankou?no nic,nalejem si konak do taniera na polievku.
kukulienka71
hrianku chytíš medzi prsty a uhryzkávaš si, zapiješ vývarom;-) pekné, nekonvenčné servírovanie. len sa musí okamžite konzumovať, kým sa hrianka úplne nerozmočí a nezakalí vývar. Asi na stole pred hosťom by som ju dala do toho vývaru klieštikami:-)
cesminaz
Zaujimave servirovanie v kupeloch :-) Zle to urcite v ziadnom pripade nebude.
chaffo
a tipujem že za to čo je na obrázku si v tom hotely naúčtujú aspoň 7 eur
zivestriebro
Je to vtipné, nápadité a milé. Nemusí sa to opakovať do poslednej bodky, ale ukazuje to iné možnosti servírovania než v klasickom polievkovom tanieri.
katka78
@Zivestriebro (29.4.2016 14:29) Vtipné? Jedine tak pre kuchára, ktorý sa bude smiať ako sa hosť pri stole trápi konzumáciou. Servírovanie nech je pokojne nápadité, ale malo by byť aj praktické. Nechápem ako môže jeden kuchár uvariť pravdepodobne celkom chutné jedlo a vo výsledku ho zabiť týmto servírovaním. Sám dehonestuje svoju prácu. Netreba byť nasilu kreatívny.
zivestriebro
Ale veď Ti to neservíruje, tak čo sa rozčuľuješ? Niekomu sa to páči, iný je zhrozený... no a čo? Vypukne tretia svetová?
katka78
@Zivestriebro (29.4.2016 20:31) Prečo myslíš, že sa rozčuľujem? To, že sa môj názor nezhoduje s tvojím určite neznamená, že má vypuknúť III. svetová. Tebe sa to servírovanie páči, dokonca ti príde vtipné, pre mňa je to totálny nezmysel. Prajem ti pokojný večer.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia