Hovädzí stroganov fotorecept

enerrgizer - fotkaenerrgizer, 25. augusta 2010

Keď vidím krásne hovädzie, tak ho musím kúpiť. Teraz som z neho spravil stroganov...

3-4
porcie
25 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 ks
2-3 ks
1-2 PL
1 PL
2-3 KL
3-4 PL




Postup

  1. 1

    ...pripravíme si všetky suroviny, odblaníme mäso a nakrájame ho na rezne, asi tak centimeter hrubé. Dôležité je, aby sme ho krájali priečne, cez vlákna...

    Hovädzí stroganov (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...rezne nakrájame na tenké rezančeky, asi takto...

    Hovädzí stroganov (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...ochutíme ČMČK (čerstvo mleté čierne korenie), soľou, worčestrovou omáčkou, kečupom, plnotučnou horčicou a olejom. Pridáme na jemno nakrájanú cibuľu a kyslé uhorky. Dobre premiešame a necháme odpočívať v chladničke 23,5 hodiny...

    Hovädzí stroganov (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...na druhý deň si rozpálime kúsok oleja vo woku a orestujeme napácované mäsko. Restujeme len chvíľku, mäso je na jemno nakrájané a nepotrebuje dlhú prípravu, o chvíľku je hotové...

    Hovädzí stroganov (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...podávame s hranolkami a tatárkou...dobrú chuť

    Hovädzí stroganov (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

lucylee
krásna foto ako vždy, aj môj ocino robí stroganov, ale on ho robí v omáčke
enerrgizer
ďakujem ... @lucylee omáčky je aj v mojom dosť, len mi stiekla pod mäso a hranolky... horčica, kečup, olej a šťava ktorú pustí mäso spravia výbornú omáčkošťavičku...
alexdidi
Krásne foto, ale hlavne výborné jedlo, páči sa mi to naloženie do marinády(keďže nejde o sviečkovú), tým sa naozaj pripraví rýchlo....a čo sa mi ešte veľmi páči(tak to robím aj ja), že to fajné mäsko nepláve v smotanovej omáčke....i keď ja radšej s lyžičkou hustej kyslej smotany namiesto tatarky( to vieš, kalórie )...perfektné, presne podľa mojej chuti...
evas13
Tento stroganov mi veru veľmi vyhovuje, ako v smotanovej omáčke, tak si ho ukladám :)
alica43
hovedzie nerobim ale toto urcite vyskusam ukladam do kk
ketty3811
veľmi pekné,aj fotto,aj recept.Určite to čoskoro vyskúšam.Tiež sa mi páči to naloženie v marináde.
pivonka
Toto je ten správny stroganov. Nechala by som sa pozvať!
evanaaa
Enerrgizer, robíš nám len chute. Chcela by som vedieť, akú časť hovädzieho si použil - stehno, plece? Ja mám roštenku, myslím, že by sa hodila. Lenže môj muž by tam nechcel cibulu, bez nej by to asi také nebolo. Ale mám granulovanú cibuľku, pekne vonia, skúsim s ňou. Dal si mi dobrý nápad,dík.
ppuki
vyzera to uzasne,určite vyskušam
22janka22
mňáááááááááááááááááááááááááááám, dostala som hrozný hlad :-)
duschko
Uz si tento recept aj ukladam. Este tento tyzden vyskusam.
sisinka131
vyzera to veeelmi dobre, naucena som robit podla mojej maminky a ta ho vzdy zapekala na slaninke= skusim takto
frezia68
Načo som tu nakukla?Mám hlad...a to je také chutné a hovädzie mám tak rada...ach,jaj...idem spať.
zdezda
...i my takto robíme a ľúbime hovädzinku, podávam ju s ryžou alebo chlebovou knedľou, pobavil si ma s časom marinovania :-))))
babav
Vyborny recept,krasne zdokumentovany!To marinovanie masa urcite pomoze,pretoze ak sa robi z falosnej svieckovej ,alebo inej hovadziny po oprazeni maso stvrdne.Pravu svieckovu pouzit v tomto recepte je skoda,radsej z nej urobit file mignon;-).Ja ho robievam so smotanou;ako prilohu davam siroke slize ,ale urcite vyskusam aj tvoj sposob.
zitar
všetko to vyzerá ......... no - bohovsky
jerica
"nabitá baterka" značka @energizer , gratulujem k výhre , zaslúžená , len teraz som pozrela recept , keď to budem robiť , možno pred koncom dovarenia , pridám hríby . Nič tým určite nepokazím , mňam . Keď budeš kupovať hovädzie , pýtaj si "židovku" ale nie z kravy , len z býčka , mám s tým mäskom skúsenosť , možno mladý mäsiar nebude poznať ten názov , ale starší , ten ti povie čo to je. Je to super hovädzie , sviečkovú robievam z toho , nie je suchá , tak isto na šťave , myslím , že aj tento tvoj receptík by sa dal. Daj vedieť či to poznáš.
enerrgizer
"židovku" nepoznám...možno aj, ale nie pod týmto názvom, ale zistím, uvarím niečo a dám vedieť...ktorá časť to je?
jerica
@energizer vyzerá ako falošná sviečková , tú nekupujem , falošná sviečková je po spracovaní suchá , môžeš si dať záležať ako chceš , "židovka" neviem ako sa volá odborne , ale v obchode dobrý mäsiar ten to vie , je to z pleca , keď robím zo židovky , na aký koľvek spôsob , mäsko je šťavnaté a na sviečkovú ako vyšité chutné. U nás sviečková hrá prím . !! Samozrejme z býčka!!
elisticka
@ enerrgizer srdecne blahozelam ku krasnej vyhre:-)))nech ti sluzia k dalsim vybornym receptikom!!!!
tatranka
Krásny recept a zaslúžená výhra.Keby tá hovädzinka nebola taká drahá!
strigus
dnes som robila.. rýchlofka, chuťofka! Vďaka za tip v rámci tvojho rcp.. a krásne foto na FB, ako aj tu na vareške :)
bruno43
Už je mäso v "páci". Zajtra varím ja, ha-ha-ha.
jezibabka1
dnes sme mali na obed a vrelo odporúčam, lebo je to OOOOOOHHHHHH MŇAAAAAAAAAAAAM, OOOOOOHHHHHH :D
garanco
Práve som si prešla niekoľko receptov, ale tento ma upútal. Kombinácia prísad je podľa mojej chuti, idem hneď napacovať, nakrájané mäso už mám, ibaže nedodržím ten "správny" čas odpočívania ! Dobrý recept a ako som čítala, aj ocenený, takže dodatočne blahoželám!
katrinecka
robila som ho podľa tvojho návodu asi pred 2mesiacmi,a teraz mi dalo zabrať,nájsť ho...už ho mám uložený...bolo to výborné,dnes idem nakladať...mäsko sa už rozmrazuje :)
aleboraj
Recept vyzera dobre,ale...Urcite jedla svetovej alebo europskej kuchyne patria ku klasike.A v pripade klasiky sa dodrzuje technologia pripravy a pouzite suroviny.(podobne ako u napojov-napr. Krvavu Marry namiesam z vodky a rajciak. dzusu.Ak pouzijem gin alebo ribezlovy dzus uz to nebude Krvava Merry).Jedenotlivych kucharov a restauracie odlisuju uz len drobne nuansy a najma vysledna kvalita.V tomto pripade nesedi ani technologia,ani suroviny.Velmi dolezitou sucastou je "smotana"(slivocnoje).Autorovi by som odporucil pouzit vlastny nazov jedla,pretoze o Beef Stroganov rozhodne nejde.
enerrgizer
...máš pravdu, preto som to nenazval "beef stroganoff" , ale hovädzí stroganov...
liborka
Stroganovov kuchár čo vymyslel toto jedlo sa obracia v hrobe. Kečup do tohoto jedla je ako päsť na oko.
2010
@liborka , @aleboraj ,chcel by som vidiet vasu verziu na tento asi najviac kopirovany recept na svete.Len tak pre zaujmavost americka verzia ma kecup , svedska kobasu, japonska sojovu omacku atd...a povodny original Govjadina po-strogonovski je velmi jednoduchy ale drahy recept a nema nic ani paradajkovy pretlak ani uhorky. @enerrgizer vyborny recept aj ked ako pises je to tvoja verzia .
 en.wikipedia.org/wiki/Beef_Stroganoff...
slice
Hovädzí stroganov je len preklad z angličtiny "beef stroganov". ak chce niekto naozaj vyskúšať skutočnejší stroganov, čo je momochodom excelentné jedlo, mal by sa poobzerať po inom recepte. Napr. smotana a šampiňony by mali byť v recepte obsiahnuté určite..
laurisia
Robievam tento "stroganov" pomerne často a som rada, že je tu tento recept .... @enerrgizer týmto Ti ďakujem za skvelé obohatenie jedálneho lístka našej rodiny.
A k názvu - ak by to nebolo pod týmto názvom, možno by som si recept ani nevšimla. Ak budem chcieť zaručené originály s presnými normami prípravy, nebudem chodiť na Varechu ale do encyklopédií.
jahoda16
skvelý recept, ale len 10 minút? mäsko sa mi robí skoro hodinu a stále je tvrdé...:( je na jemno nakrájané...
jozka2
ci pana to jedobrota,mam rada stroganov dobre pripraveny,ale ten tvoj vyzera fajnovo
tetrisss
Akosi mi pred tromi rokmi tento recept "usol", ale urcite v najblizsom case vyskusam, nech sa uz vola akokolvek, urcite je to dobrota.
tetrisss
Kedze sa mi zbiehali vcera slinky, tak som ciahla do bezodnej mraznicky a nasla som tam kusok svieckovej, rano som ju presne podla receptu nalozila, este som kupila sampiony a vecer som to zase pekne podla postupu pripravila, na koniec som este trochu podliala a prihodila kusok masla. Aha, este tie hriby som pokrajala na mensie kusky a dala na olej spolu s masom do voku, cele to trvalo velmi malo, fakt tych 10-15 minut, bolo to skor ako sa mi oprazili hranolky a ako prilohu sa mi tam ta tatarka nejako az tak neziadala, ale som urobila klasicky uhorkovy salat a teda resume: bolo to vynikajuce, tie chute spolu naramne ladia, fakt sa to oplati vyskusat a je to priam sviatocne jedlo za stvrt hodinu hotove. Super a mnam.
paploska
vidím, že slinky sa nezbiehali len mne :-) ja mám tento recept na programe cez víkend a už sa neviem dočkať :-)
paploska
@enerrgizer tak sme si včera pochutili na tvojom stroganove :-) prehliadla som však 24 hod odležanie, a tak som proces musela urýchliť. nakoniec stačilo aj 10 hod. :-) Ďakujem
45678
Masko na stroganov podlateba sa uz marinuje,verim,ze bude chutit.
Dakujem za recept, myslim,ze pravy Stroganov je prave z hovadzieho.
tussik
Veľmi ma zaujal tento recept,ktorý som sa rozhodol aj vyskúšať.No bolo to fantastické a chutilo celej rodine.Velka vďaka za tak perfektný recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia