Hovädzí steak so šampiňónovou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: kimlo

Mäso je z falošnej sviečkovice.

10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Najprv si dobre odležané mäso potrieme olejom...nesolíme..
  2. ...a dáme opekať na rozohriatu panvicu...
  3. ...za každej strany tak 3-4 minúty, podľa hrúbky steaku...
  4. ..steaky dáme na tanier odpočívať, osolíme ich, a vo výpeku rozpustíme maslo a orestujeme šampiňóny...
  5. ...podlejeme troškou vody, osolíme, okoreníme, a podusíme...
  6. ...keď sa voda odparí, pridáme smotanu v ktorej sme dôkladne rozmiešali hladkú múku...
  7. ...povaríme, pokiaľ nám omáčka zhustne... podľa potreby môžeme rozriediť trochou mlieka...
  8. Podávame s pečenými americkými zemiakmi.