Hovädzí steak so šampiňónovou omáčkou (fotorecept)
Autor receptu: kimlo
Mäso je z falošnej sviečkovice.
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Najprv si dobre odležané mäso potrieme olejom...nesolíme..
- ...a dáme opekať na rozohriatu panvicu...
- ...za každej strany tak 3-4 minúty, podľa hrúbky steaku...
- ..steaky dáme na tanier odpočívať, osolíme ich, a vo výpeku rozpustíme maslo a orestujeme šampiňóny...
- ...podlejeme troškou vody, osolíme, okoreníme, a podusíme...
- ...keď sa voda odparí, pridáme smotanu v ktorej sme dôkladne rozmiešali hladkú múku...
- ...povaríme, pokiaľ nám omáčka zhustne... podľa potreby môžeme rozriediť trochou mlieka...
- Podávame s pečenými americkými zemiakmi.