Hovädzí steak (fotorecept)

Hovädzí steak (fotorecept)
zuzickaaa1Zuzickaaa1, 31 ročná žena, Bratislava, recept pridala: 7. júna 2011 21:10Ďalšie jej recepty

Suroviny

2
porcie
15
minút
príprava
10
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Hovädzie mäso nakrájame na hrubé pláty, tak cca 2cm. Osolíme a okoreníme.
Hovädzí steak (fotorecept) - obrázok 1

2

Panvicu si necháme poriadne nahriať a steak opražíme na masle alebo na olivovom oleji cca 4 minúty, ak chceme dosiahnúť steak ako médium. Ak chceme celkom prepečený, tak opekáme podľa hrúbky mäsa 5-9min.
Hovädzí steak (fotorecept) - obrázok 2



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • 2010, 7. júna 2011 o 23:44
    Ja som dost staromodny a pridrziavam sa tradicne zauzivanych druhov hovadzieho masa na steak a hovadzie zo stehna tam nieje .Bol by som zvedavy ci bolo tvrde , ked nebolo ani marinovane ?
    » beeffeast.webnode.cz/steaky-steaky-steaky/...


  • grandma, 8. júna 2011 o 08:00
    Tiež si nemyslím, že je to vhodné na steak. Sú rôzne druhy mäsa na rôznu prípravu. Tiež sa nedá robiť fašírka z bravčového stehna - no nie?


  • alexdidi, 8. júna 2011 o 09:10
    Aj ja si neviem predstaviť robiť steak zo stehna, myslím, že bude tvrdé....


  • gman, 8. júna 2011 o 09:58
    stehno na steak, je rozhodne tuhsie ako ine maso. vyskusane. ale nie je to nic neprekonatelne, hlavne, ked sa necha pekne po priprave odpocivat. vyzera velmi lakavo. prijemna fotka aj kompozicia


  • duschko, 8. júna 2011 o 09:58
    Velmi pekne foto. Od 2010 som sa opat dozvedel kopec zaujimavosti okolo steakov, ich nazvy a hlavne z ktorej casti masa byka ci vola je ten naj. Vdaka. Ukladam do MKK.


  • bozulka, 8. júna 2011 o 12:42
    @zuzickaaa1 , snaha bola,vyzerá to krásne,ale tiež si myslím,že bude tvrdší,možno marinovaný pár dní by to asi vylepšilo,ale ako hovorí 2010..každé mäso je na niečo určené.Aj tak si mi narobila chuť !!!


  • zuzickaaa1, 8. júna 2011 o 12:44
    Dakujem vam ajza pochvalu aj za kritiku, no musim sa vam ospravedlnit za preklep:) bolo to zo zadneho... No a chutilo to bozsky:))


  • evanaaa, 8. júna 2011 o 16:36
    To mäsko vypadá veľmi lákavo, krásne a chutne. Má peknú farbu, aj naservírované je o.k.


  • zirafninka1, 9. júna 2011 o 08:16
    Krasna uvodna fotka..


  • zuzickaaa1, 9. júna 2011 o 09:58
    dakujem a tesim sa, ze sa vam paci:)


  • gubac22, 8. decembra 2011 o 20:30
    docital som sa o type ne steak, ze ak ho nechate hlboko zamrazene aspon tri mesiace a tak ho pripravite, netreba ho marinovat, a bude pekne meki. takze mislim ze bude uzasny aj zo zadneho. krasne pripravene.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Červená grilovačka
Grilovanie (vraj) umožňuje šetrnejšiu prípravu potravín ako klasické vyprážanie alebo pečenie.

Šéfkuchár Oldřich Sahajdák: Chceme mať reštauráciu plnú spokojných ľudí
Pražská reštaurácia La Degustation Bohême Bourgeoise, v ktorej je šéfkuchárom a spolumajiteľom Oldřich Sahajdák, získala Michelinovu hviezdu prvý krát v roku 2012 a od tej doby si prestížne ocenenie každý rok obhájila.

Degustačný šalátik
Počiatkom leta bola v Bratislave opäť vínna slávnosť. V interhoteli na Tehelnom poli sa uskutočnil 14. ročník Trunkfestu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 32/2015: Kuracina Kuracina
Časopis Varecha v piatok 7. júla v denníku Pravda.


TOPlist