Dusené hovädzie mäso

Hovädzí plátok na škorici s farebnou zeleninou (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Náš nedeľný obed dnes z hovädzieho pliecka ochuteného škoricou, klinčekmi a farebnou zeleninou.

4
porcie
80 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Hovädzie mäso som umyla, osušila.
  2. Trošku som ho naklepala.
  3. Bravčovú masť som nechala roztopiť a rozohriať.
  4. Plátky mäsa som sprudka opiekla z oboch strán a potom mäso vyložila na misu.
  5. Do výpeku som nakrájala 2 červené cibule a opiekla.
  6. Pridala som troška mletej papriky a podliala vývarom.
  7. Vložila som mäso, osolila, pridala bobkové listy, nové korenie, klinčeky, drvené chilli a varila, počas varenia som podliala vývarom.
  8. Keď bolo mäso mäkké, pridala som škoricu...
  9. ...hrozienka a na slabom plameni chvíľku nechala prejsť varom.
  10. Napokon som pridala farebnú sterilizovanú zeleninu a už iba spolu premiešala, lebo zelenina je mäkká netreba ju variť.
  11. Podávala som s ryžou a hruškovým kompótom. Sirôtky, ktoré som použila na zdobenie sú jedlé. Prajem vám dobrú chuť
  12. Na sporáku sa mi varil hovädzí vývar z kostí. Opäť mám domáce hovädzie mäso od susedkinho otecka.
  13. Hovädzí vývar z kostí.
  14. Sterilizovaná zelenina a škorica.