Hovädzí guláš
Autor receptu: dr
6 porcií |
30 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup- Na masti som udusila nakrájanú trocha posolenú cibuľu (dusila som 30 minút pod pokrievkou), po odokrytí som nechala ešte trocha zhnednúť a vydusiť vodu, ktorá sa vytvorila. Potom som cibuľu zhrnula na kôpku a na ňu som dala čierne mleté korenie, drvenú rascu, papriku sladkú mletú, papriku štipľavú mletú, premiešala som všetko a pridala pokrájané mäso. Mäso som nechala zatiahnúť, pridala som rajčinový pretlak a bobkový list. Premiešala som a podliala vodou tak, aby mäso len vykúkalo. Takto som mäso dusila prikryté 2 hodiny za občasného premiešania.
- Po 2 hodinách som skúsila či je mäso mäkké (bolo) a aj šťava mala správnu chuť. Prelisovala som cesnak a pridala majoránku. Premiešala som, prikryla a nechala 1 minútu prevrieť, odstavila som a nechala ešte 15 minút odležať.
- Príloha je podľa chuti. Ja mám rada zemiaky, manžel pečivo.
|