Hovädzí guláš

komodorKomodor, recept pridal: 16. februára 2010 10:59Ďalšie jeho recepty

Tento recept som vypracoval časom a takto pripravený mi najviac chutí.

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Mäso nakrájame na kocky, cibuľu nadrobno a 2 strúčiky cesnaku rozotrieme s trochou soli.

2

V hrnci si zohrejeme asi 6 lyžíc oleja, ( ja dávam odhadom ) pridáme cibuľu a opražime do zlatova. Potom pridáme mletú papriku necháme ju rozpustiť a hneď zalejeme octom ( guláš zostane pekne červený ) vleme 0,5 l vývaru a necháme ho zovrieť, až potom pridáme mäso, paradajkový pretlak, soľ, mleté čierne korenie, rozotretý cesnak.

3

Takto pripravený základ občas podlievame zvyšným vývarom. Počas dusenia si rozotrieme zvyšný cesnak, nakrájame jadier zbavenú papriku a z hladkej múky si pripravíme zátrepku.

4

Keď je mäsko už takmer mäkké, pridáme zvyšný cesnak, na koliečka nakrájanú papriku a zalejeme zátrepkou, ak je guláš príliš hustý zriedime ho prevarenou vodou a varíme ešte asi 20 minút, nakoniec pridáme majoránku. Podávame s knedlou.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • jarco, 24. mája 2010 o 13:26
    Wow. Nenapadlo by mi variť maďarský guláš s octom. Bál by som sa, že bude kyslý, najmä ak je tam aj paradajkový pretlak... Musel by som ochutnať, aby som uveril. Ale som náchylný uveriť - kilo mäsa vareného vo vývare... tá šťava musí byť sila, trochu octu sa v nej možno stratí :-)


  • komodor, 24. mája 2010 o 14:54
    Netreba sa obávať, Stačí 1 PL octu, zamiešať a hneď zaliať vývarom.
    Ocot tam nebude absolútne cítiť.


  • slice, 7. decembra 2011 o 06:52
    tiež by som sa bál asi toho octu, ale som náchylný uveriť, že to bude v poriadku. v podstate podľa skoro identického receptu varím aj ja a vždy je spokojnosť s výsledkom. len tej zátrepke sa vyhýbam, pretože som odporcom všetkých múkových zahusťovačiek..


  • modrykamen, 28. októbra 2012 o 04:30
    Súhlasím so"slice". Dodávam, že dobrú službu urobí aj suché víno. Ja na začiatok dávam biele a pred dovarením červené.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Varecha 39/2014: Jablková kuchárka
Časopis Varecha v piatok 26. septembra v denníku Pravda.

Ako zatočiť so stresom, únavou aj akné jednou ranou?
- Inzercia -
Podľa oficiálnych správ Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) má človek čeliaci nárokom všedného dňa stály nedostatok vitamínu C.

Zaváram, zaváraš, zavárame. Na slano a na kyslo.
Každý z nás ocení prísun rozmanitej zeleniny aj v zimnom období. Prečítajte si o zásadách a spôsoboch jej konzervovania.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 39/2014: Jablková kuchárka Jablková kuchárka
Časopis Varecha v piatok 26. septembra v denníku Pravda.


TOPlist