Hovädzí guláš

komodorKomodor, recept pridal: 16. februára 2010 10:59Ďalšie jeho recepty

Tento recept som vypracoval časom a takto pripravený mi najviac chutí.

Suroviny


Postup prípravy receptu

Mäso nakrájame na kocky, cibuľu nadrobno a 2 strúčiky cesnaku rozotrieme s trochou soli.

V hrnci si zohrejeme asi 6 lyžíc oleja, ( ja dávam odhadom ) pridáme cibuľu a opražime do zlatova. Potom pridáme mletú papriku necháme ju rozpustiť a hneď zalejeme octom ( guláš zostane pekne červený ) vleme 0,5 l vývaru a necháme ho zovrieť, až potom pridáme mäso, paradajkový pretlak, soľ, mleté čierne korenie, rozotretý cesnak.

Takto pripravený základ občas podlievame zvyšným vývarom. Počas dusenia si rozotrieme zvyšný cesnak, nakrájame jadier zbavenú papriku a z hladkej múky si pripravíme zátrepku.

Keď je mäsko už takmer mäkké, pridáme zvyšný cesnak, na koliečka nakrájanú papriku a zalejeme zátrepkou, ak je guláš príliš hustý zriedime ho prevarenou vodou a varíme ešte asi 20 minút, nakoniec pridáme majoránku. Podávame s knedlou.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

4 komentáre k receptu
  • jarco, 24. mája 2010 o 13:26
    Wow. Nenapadlo by mi variť maďarský guláš s octom. Bál by som sa, že bude kyslý, najmä ak je tam aj paradajkový pretlak... Musel by som ochutnať, aby som uveril. Ale som náchylný uveriť - kilo mäsa vareného vo vývare... tá šťava musí byť sila, trochu octu sa v nej možno stratí :-)


  • komodor, 24. mája 2010 o 14:54
    Netreba sa obávať, Stačí 1 PL octu, zamiešať a hneď zaliať vývarom.
    Ocot tam nebude absolútne cítiť.


  • slice, 7. decembra 2011 o 06:52
    tiež by som sa bál asi toho octu, ale som náchylný uveriť, že to bude v poriadku. v podstate podľa skoro identického receptu varím aj ja a vždy je spokojnosť s výsledkom. len tej zátrepke sa vyhýbam, pretože som odporcom všetkých múkových zahusťovačiek..


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 1 komentárov)
  • modrykamen, 28. októbra 2012 o 04:30
    Súhlasím so"slice". Dodávam, že dobrú službu urobí aj suché víno. Ja na začiatok dávam biele a pred dovarením červené.



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist