Hovädzí guláš

komodorKomodor, recept pridal: 16. februára 2010 10:59Ďalšie jeho recepty

Tento recept som vypracoval časom a takto pripravený mi najviac chutí.

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Mäso nakrájame na kocky, cibuľu nadrobno a 2 strúčiky cesnaku rozotrieme s trochou soli.

2

V hrnci si zohrejeme asi 6 lyžíc oleja, ( ja dávam odhadom ) pridáme cibuľu a opražime do zlatova. Potom pridáme mletú papriku necháme ju rozpustiť a hneď zalejeme octom ( guláš zostane pekne červený ) vleme 0,5 l vývaru a necháme ho zovrieť, až potom pridáme mäso, paradajkový pretlak, soľ, mleté čierne korenie, rozotretý cesnak.

3

Takto pripravený základ občas podlievame zvyšným vývarom. Počas dusenia si rozotrieme zvyšný cesnak, nakrájame jadier zbavenú papriku a z hladkej múky si pripravíme zátrepku.

4

Keď je mäsko už takmer mäkké, pridáme zvyšný cesnak, na koliečka nakrájanú papriku a zalejeme zátrepkou, ak je guláš príliš hustý zriedime ho prevarenou vodou a varíme ešte asi 20 minút, nakoniec pridáme majoránku. Podávame s knedlou.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • jarco, 24. mája 2010 o 13:26
    Wow. Nenapadlo by mi variť maďarský guláš s octom. Bál by som sa, že bude kyslý, najmä ak je tam aj paradajkový pretlak... Musel by som ochutnať, aby som uveril. Ale som náchylný uveriť - kilo mäsa vareného vo vývare... tá šťava musí byť sila, trochu octu sa v nej možno stratí :-)


  • komodor, 24. mája 2010 o 14:54
    Netreba sa obávať, Stačí 1 PL octu, zamiešať a hneď zaliať vývarom.
    Ocot tam nebude absolútne cítiť.


  • slice, 7. decembra 2011 o 06:52
    tiež by som sa bál asi toho octu, ale som náchylný uveriť, že to bude v poriadku. v podstate podľa skoro identického receptu varím aj ja a vždy je spokojnosť s výsledkom. len tej zátrepke sa vyhýbam, pretože som odporcom všetkých múkových zahusťovačiek..


  • modrykamen, 28. októbra 2012 o 04:30
    Súhlasím so"slice". Dodávam, že dobrú službu urobí aj suché víno. Ja na začiatok dávam biele a pred dovarením červené.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist