Hovädzí guláš

Autor receptu: kucharka100

Tak ako ho varím ja pre svoju rodinu. Hlavne syn je mäsový....

120 - 150 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mäso si nakrájame na kocky a dáme do misky s vodou. Keď usmažíme cibuľu, pridáme mäso z vody. Osolíme, okoreníme a dusíme odokryté a miešame. Pridáme mletú papriku a podlejeme vodou a vínom. Postupne dáme ešte cesnak a majoránku. Necháme dusiť na miernom ohni pomaličky. Pred koncom dusenia pridáme čerstvú zeleninu - papriku, rajčiny, aj posekanú feferónku a dovaríme, kým nie je všetko mäkké. Guláš má byť hustejší, čiže vody pridávame opatrne po troškách, ak sa vydusí. Môžeme zahustiť 1 PL hladkej múky. Postupne koštujeme, či je guláš dobre dochutený.
  2. Uvarený guláš môžeme podávať s knedľou alebo chlebíkom. Po dobrom guláši nám bude chutiť vychladené pivo.
  3. Na hustú omáčku 1 liter vody, na redšiu 1 aj 1/2 litra vody. Prajem vám dobrú chuť.