Hovädzí guláš

kucharka100Kucharka100, 61 ročná žena, Galanta, 26. júna 2012 10:30
Ďalšie jej recepty »

Tak ako ho varím ja pre svoju rodinu. Hlavne syn je mäsový....

120 - 150 min
tepelná úprava

Suroviny

1 - 1, 5  kg - kližka
5 - 6  ks väčšia
1  ks (hlavička)
1  KL
1/2  KL
1  KL
2  ks čerstvá
2  ks čerstvé
1  ks
  podľa potreby
3  dl
podľa potreby alebo olej
1  PL

Postup prípravy

  1. 1

    Mäso si nakrájame na kocky a dáme do misky s vodou. Keď usmažíme cibuľu, pridáme mäso z vody. Osolíme, okoreníme a dusíme odokryté a miešame. Pridáme mletú papriku a podlejeme vodou a vínom. Postupne dáme ešte cesnak a majoránku. Necháme dusiť na miernom ohni pomaličky. Pred koncom dusenia pridáme čerstvú zeleninu - papriku, rajčiny, aj posekanú feferónku a dovaríme, kým nie je všetko mäkké. Guláš má byť hustejší, čiže vody pridávame opatrne po troškách, ak sa vydusí. Môžeme zahustiť 1 PL hladkej múky. Postupne koštujeme, či je guláš dobre dochutený.

  2. 2

    Uvarený guláš môžeme podávať s knedľou alebo chlebíkom. Po dobrom guláši nám bude chutiť vychladené pivo.

  3. 3

    Na hustú omáčku 1 liter vody, na redšiu 1 aj 1/2 litra vody. Prajem vám dobrú chuť.

ohodnoť recept:
Hlasoval 1 človek (4,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist