Hovädzí guláš špeciál fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 3. apríla 2016

Tento recept som dostala od môjho brata..vynikajúca chuť..

8-10
porcií
20 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
500 g
50 g
50 g
100 g
100 g
150 g
2
podľa chuti
štipka
2 strúčky
1 dl
Príloha:




Postup

  1. 1

    Najprv som si pripravila suroviny...hovädzie mäso aj jahňacinu som pokrájala na kocky...namočila som držky,,,pokrájala slaninu aj cibuľu..

    Hovädzí guláš špeciál (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    pripravila som ďalšie suroviny...prošuto, bôb aj lečo...prošuto som pokrájala na tenké pásy a prekrojila na menšie kusy..

    Hovädzí guláš špeciál (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    na panvicu som dala pokrájanú slaninu, cesnak a cibuľu..

    Hovädzí guláš špeciál (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pridala som mäso a nechala som odparovať, pokiaľ sa neodparila tekutina a zostal iba tuk...

    Hovädzí guláš špeciál (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pridala som lečo...

    Hovädzí guláš špeciál (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    soľ, korenie,štipku rasce,mletú červenú papriku...

    Hovädzí guláš špeciál (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    pridala som držky...

    Hovädzí guláš špeciál (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    prošuto...a spolu som dusila na leče asi 15.min...aby sa všetky chute spojili...

    Hovädzí guláš špeciál (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    potom som pridala bôb..

    Hovädzí guláš špeciál (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    podliala som horúcou vodou a dusila do mäkka pod pokrievkou na slabšom plameni..

    Hovädzí guláš špeciál (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    pred koncom som pridala pokrájaný cesnak a červené víno a dusila ešte asi 10 min. pokiaľ sa mäso dusilo, pripravila som si z varených zemiakov, múky a soli zemiakové knedlíky..

    Hovädzí guláš špeciál (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    hotové jedlo som uložila na taniere...a prajem vám dobrú chuť..

    Hovädzí guláš špeciál (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

klukodvody
No to vypadá moc hezky a bude to určitě skvělé. Tenhle recept opravdu neznám a proto jej také hned uložím a 5*
dosa
...ukladam, vyzera vyborne, dala by som si...5*
haji
Hmm, to je ale dobrota! Takovou kombinaci též neznám, ale všechny ingredience jsou mi blízké!! Izi, se ti povedl, k tomu bramborový knedlík, tak dobrá příloha. Děkuji a ukládám!!
izabella929
Ďakujem vám všetkým za milé komentáre..) toto bol výnimočne veľmi chutný guláš a zabudla som napokon pridať ešte šampiňony, hoci som ich mala v chladničke...no už sa stáva aj mne, že niečo zabudnem.-)
zinnajdha
nemám strakatý bôb. Môžem namiesto neho pridať strakatú fazuľu ?
monty469
Veľmi zaujímavý recept. Ten guláš musí byť ale dobrý, paráda :-)
izabella929
@zinnhajdha , prosím, nerieš ,použi čo máš...môj brat použil strakatú švábku, ale potom by sa mäso malo krájať na väčšie kocky, lebo trčí tá veľká fazuľa..mohla som ju použiť i ja, lebo mám bielu, ale nejak mi to tam neladilo...nech sa ti vydarí a hlavne nech vám chutí.-)@mika , dík.-) obom vám veľmi pekne ďakujem za komentáre.-)
kecemis
Naozaj special. Mat ho tak na stole, to by som potreboval uz iba bager ku stastiu.
izabella929
@nadasky , no možno sa ti zdá, že je tam moc rôznych chutí a je prekombinovaný, ale ver mi že to dobre spolu ladilo...možno, keby som bola ozaj použila tú švábku, bol by pre mňa sklamaním, ale ten bôb tam pasoval..napokon, možno máš iný názor na to a môžeš čokoľvek vynechať...@kecemis , som o tom presvedčená...teraz som ho dala jednému labužníkovi na ochutnanie, ale zatiaľ nedorazil s ním domov, aby mi to mohol už napísať...ak mi dá info,ešte napíšem...je to odborník na guľáše a rada si jeho hodnotenie i ja prečítam...ďakujem vám obom, že ste sa zastavili pri tomto mojom recepte .-)
romulus
Ako sa vraví,1000 ludí ,1000chutí,ale určite najvačší problém pripravovaných jedál je ich konečne ochutenie,alebo ak je to nedovarené, či prevarené.Ja napriklad dávam víno,keď je maso už zatiahnuté,ale ten bob ma dostal v dobrom slova zmysle.V obchodoch ho nieto a pestuje ho asi naozaj málo nadšencov týchto strukovín.Je to náhoda, ale asi pred 3 dňami som kolegyni objasnoval čo je bob...Samé dobré a chutné ingrediencie,tak pevne verím že to musela byť FAJNOTA A SUPER KNEDLÍČKY
sracz
Guláše ja rád na všetky spôsoby i druhy mäsa, ale taký vyšperkovaný, ako tento Tvoj, @izabella929 milá, som ešte nejedol a ani nerobil. Čo však nie je, môže byť ako v Tvojom "viacboji"! Kombinácia bravčového, jahňacieho, držiek, slaniny a bôb navrch, ako "smaragd" v čelenke šikovnej domácej pani, Izka, tak to už je "terno" ako bič. Chválim, obdivujem a hodnotím známkou najvyššieho rangu!
izabella929
@romulus ,môj brat ma učil tak, že ak podlejem vínom mäso na samom začiatku dlhšie trvá jeho príprava...preto som to skúsila podľa jeho rád a mal pravdu...napokon už som ho robila tak i tak...ale chuť po vínku bolo lepšie cítiť, ak ho pridám neskôr..áno máš pravdu, obed mal u mojich milých veľký úspech a tie knedličky ešte následne po obede si omáčali v tej šťave po len tak bez mäska a pojedli sa všetky..)@sracz , milý kamarát kombinácia domácich surovín v tomto recepte mala úspech...zabudla som totiž poznamenať hneď na začiatku, že hovädzie mäso ako aj jahňacinka bola domáca...dostala som ju tu z jednej farmy...takže o chuti tohto gulášu nie je treba pochybovať...síce to bolo moc sýte jedlo, ale veľmi chutné...a vôbec sa v ňom nebili chute.. Vďaka vám obom za milé komentáre.-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia