Hovädzí guláš s tmavým pivom

Jaroslav Ertl
kapitán Gourmet klubu, 24. septembra 2010
Hovädzí guláš s tmavým pivom
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
30 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
100 g
250 g
250 ml
160 g
20 g
20 g




Postup

  1. 1

    Hovädzie mäso nakrájame na rovnomerné kocky. Na časti rozpáleného tuku do tmava urestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme mäso a za priebežného miešania restujeme, kým nevznikne vydusená šťava z mäsa s tukom.

  2. 2

    Potom mäso zaprášime mletou paprikou, krátko opražíme, zalejeme pivom, osolíme, okoreníme a dusíme do mäkka. Počas dusenia podlievame vodou alebo hovädzím vývarom.

  3. 3

    Ku koncu dusenia, keď je mäso skoro mäkké, pridáme paradajkový pretlak. Ďalej pridáme slivkový lekvár, podlejeme vodou a spoločne dodusíme. Ak treba, tak zahustíme múkou.

Diskusia k receptu

pekarik
perfektná inovácia klasickej receptúry,inšpirovalo ma to do takej miery,že to vyskúšam,dik za nápad
bdurica
Vyborny recept. Nikdy som vsak neskusil s lekvarom ale na buduce to urobim. Co sa tyka cibule, je treba podotknut ze cobule musi byt skoro take mnozstvo ako masa a treba ju preprazit 3x a to tak ze podlejeme troskou vody ako nahle je tmava a zopakujeme este raz po vyrestovani vody. S pretlakom by som bol velmi opatrny ale male mnozstvo neposkodi. Inac postup je spravny. Nuz a vola sa to Starocesky Gulas.
bdurica
Este som zabudol podotknut ze maso sa kraje na vacsie kocky a po dokonceni sa vyberie zo stavy a stava sa prepasiruje cez sito na maso cim nam vznikne jemny gulastiek. Tak dobru !
vcelka
Kradmou rukou nesiahneš na cudzí guláš... čo takto zvlášť napísať svoj vlastný recept a neupravovať cudzie...?
tothka
Výborný recept, prosím ťa, čo si podával ako prílohu na fote. Nie som si istá či som to správne identifikovala.
používateľ nemá avatar
mb
mb
nesmejte sa mi za laicku otazku -> tukom je myslena bravcova mast?
jezibabka1
výborný receptík, akurát som išla mrknúť, čo uvarím na zajtra z hovädzinky a toto sa mi véééééľmi páči, takže ďakujem:)
vcelka
Keď budeme dobrí, možno redakcia pridá aj recept...
zuzana78
aj ja sa strojim urobit hovadzi gulas a prave taky tmavy,chutny by som ho chcela urobit a zatial nad dalsimi prispevkami hovadzieho gulasa vitazi tvoj,..:-))))vyskusam
klekipetra
Odporúčam tento recept na poučenie sa "matúšovcom" a ich obdivovateľkám. Kvôli jednoduchosti, dostupnosti surovín a nemiešaniu všetkého možného v jednom jedle.
(V takýchto receptoch dáme niekedy namiesto slivkového lekváru čučoriedkový alebo brusnice
rea1
ja ked robim hovadzi gulas na ciernom pive, nedavam don paradajkovy pretlak, len trochu slivkoveho lekvaru a stavu zahustim struhanym pernikom. no co uz, nezabite ma. :-))
zipaj
namiesto toho perníku vyskúšaj mletý badyán