Hovädzí guláš s lesnými hubami (fotorecept)

Autor receptu: archaa

2-4
porcie
20 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mäso umyjeme a nakrájame na kocky, cibuľu nadrobno. Tú hneď osmažíme na oleji do sklovita.
  2. Pridáme mäso, osolíme, okoreníme, opaprikujeme, pridáme rascu podľa chuti, popražíme a dusíme 40 minút na miernom ohni. Vždy podlievame vývarom
  3. Potom pridáme nakrájané lesné huby a dusíme takto este 30 minút. Ďalej podlievame vývarom. Keď už je mäso skoro mäkké, pridáme kápiu (ja som mala ešte aj zelenú papriku zvyšnú z raňajok, tak som ju tam pridala tiež) pridáme kečup, worcester, prelisovaný cesnak, ešte dochutíme a nakoniec zahustíme múkou. Necháme prejsť varom a
  4. servírujeme s ľubovoľnou prilohou (ryža, hranolky, knedľa, cestoviny, či len tak s chlebom).