Hovädzí guláš s lesnými hubami (fotorecept)
Autor receptu: archaa
2-4 porcie |
20 minút príprava |
80 minút tepelná úprava |
Postup- Mäso umyjeme a nakrájame na kocky, cibuľu nadrobno. Tú hneď osmažíme na oleji do sklovita.
- Pridáme mäso, osolíme, okoreníme, opaprikujeme, pridáme rascu podľa chuti, popražíme a dusíme 40 minút na miernom ohni. Vždy podlievame vývarom
- Potom pridáme nakrájané lesné huby a dusíme takto este 30 minút. Ďalej podlievame vývarom.
Keď už je mäso skoro mäkké, pridáme kápiu (ja som mala ešte aj zelenú papriku zvyšnú z raňajok, tak som ju tam pridala tiež) pridáme kečup, worcester, prelisovaný cesnak, ešte dochutíme a nakoniec zahustíme múkou. Necháme prejsť varom a
- servírujeme s ľubovoľnou prilohou (ryža, hranolky, knedľa, cestoviny, či len tak s chlebom).
|