Hovädzí guláš na čiernom pive

Hovädzí guláš na čiernom pive
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Autor receptu

Marek Ort, šéfkuchár reštaurácie Altitude v Bratislave a člen slovenského tímu na Culinary World Cup ´10 v Luxemburgu


Suroviny

4
porcie
15
minút
príprava
120
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Na rozpálený tuk hodíme hrsť rasce a vzápätí nakrájanú cibuľu, ktorú orestujeme do zlata. Pridáme paradajkový pretlak a sladkú papriku. Do takto pripraveného základu vložíme mäso pokrájané na kocky, orestujeme, pridáme soľ, korenie, cesnak, podlejeme pivom a dusíme do zmäknutia. Potom podľa potreby dolejeme vodu a zahustíme zápražkou. Na konci pridáme majorán a dochutíme.

2

Surové zemiaky olúpeme, umyjeme a nastrúhame. Vodu čiastočne zlejeme. Nastrúhané zemiaky ochutíme soľou a korením. Pridáme vajcia, majorán, podľa potreby múku a mlieko, aby cesto nebolo tuhé.

3

Do rozpáleného tuku na panvici kladieme lyžicou pripravenú zemiakovú zmes, ktorú rozotrieme na placky a osmažíme ich na obidvoch stranách do zlata.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • zuzliak, 21. januára 2012 o 18:00
    toto tak krasne vyzera :) Mliaaaaam len, nie je toho piva troska malo? chpaem ze na fotku to staci, ale ako porcia- musela by som si pytat duplu niekolkonasobne :) ja som s maskom velky kamarat :)


  • nazaret, 1. marca 2012 o 13:58
    Ale ja tam vidim knedlu nie zemiakove placky...


  • modrykamen, 22. októbra 2012 o 06:23
    Obyčajne na VARECHE recepty profesionálov nemávajú odozvy, lebo sú povrchné a nedôsledné.


  • zelovoc, 10. apríla 2014 o 16:53
    no pivo som uz vypil ale aspon maso sa dusi. som zvedavy.


  • zelovoc, 7. augusta 2014 o 15:02
    velmi dobry recept, uz som to parkrat spravil, jednoduche a velmi dobre. skusim este pridat susene huby.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha vo štvrtok 30. apríla v denníku Pravda.


TOPlist