Hovädzí guláš na čiernom pive

Hovädzí guláš na čiernom pive
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Autor receptu

Marek Ort, šéfkuchár reštaurácie Altitude v Bratislave a člen slovenského tímu na Culinary World Cup ´10 v Luxemburgu


Suroviny

4
porcie
15
minút
príprava
120
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Na rozpálený tuk hodíme hrsť rasce a vzápätí nakrájanú cibuľu, ktorú orestujeme do zlata. Pridáme paradajkový pretlak a sladkú papriku. Do takto pripraveného základu vložíme mäso pokrájané na kocky, orestujeme, pridáme soľ, korenie, cesnak, podlejeme pivom a dusíme do zmäknutia. Potom podľa potreby dolejeme vodu a zahustíme zápražkou. Na konci pridáme majorán a dochutíme.

2

Surové zemiaky olúpeme, umyjeme a nastrúhame. Vodu čiastočne zlejeme. Nastrúhané zemiaky ochutíme soľou a korením. Pridáme vajcia, majorán, podľa potreby múku a mlieko, aby cesto nebolo tuhé.

3

Do rozpáleného tuku na panvici kladieme lyžicou pripravenú zemiakovú zmes, ktorú rozotrieme na placky a osmažíme ich na obidvoch stranách do zlata.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • zuzliak, 21. januára 2012 o 18:00
    toto tak krasne vyzera :) Mliaaaaam len, nie je toho piva troska malo? chpaem ze na fotku to staci, ale ako porcia- musela by som si pytat duplu niekolkonasobne :) ja som s maskom velky kamarat :)


  • nazaret, 1. marca 2012 o 13:58
    Ale ja tam vidim knedlu nie zemiakove placky...


  • modrykamen, 22. októbra 2012 o 06:23
    Obyčajne na VARECHE recepty profesionálov nemávajú odozvy, lebo sú povrchné a nedôsledné.


  • zelovoc, 10. apríla 2014 o 16:53
    no pivo som uz vypil ale aspon maso sa dusi. som zvedavy.


  • zelovoc, 7. augusta 2014 o 15:02
    velmi dobry recept, uz som to parkrat spravil, jednoduche a velmi dobre. skusim este pridat susene huby.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist