Hovädzí guláš na čiernom pive

Marek Ort
šéfkuchár reštaurácie Altitude v Bratislave a člen slovenského tímu na Culinary World Cup ´10 v Luxemburgu, 16. októbra 2011 20:08
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Hovädzí guláš na čiernom piveFoto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
15 min
príprava
120 min
tepelná úprava


Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Na rozpálený tuk hodíme hrsť rasce a vzápätí nakrájanú cibuľu, ktorú orestujeme do zlata. Pridáme paradajkový pretlak a sladkú papriku. Do takto pripraveného základu vložíme mäso pokrájané na kocky, orestujeme, pridáme soľ, korenie, cesnak, podlejeme pivom a dusíme do zmäknutia. Potom podľa potreby dolejeme vodu a zahustíme zápražkou. Na konci pridáme majorán a dochutíme.

  2. 2

    Surové zemiaky olúpeme, umyjeme a nastrúhame. Vodu čiastočne zlejeme. Nastrúhané zemiaky ochutíme soľou a korením. Pridáme vajcia, majorán, podľa potreby múku a mlieko, aby cesto nebolo tuhé.

  3. 3

    Do rozpáleného tuku na panvici kladieme lyžicou pripravenú zemiakovú zmes, ktorú rozotrieme na placky a osmažíme ich na obidvoch stranách do zlata.

ohodnoť recept:
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist