Hovädzí guláš na čiernom pive

Marek Ort
šéfkuchár reštaurácie Altitude v Bratislave a člen slovenského tímu na Culinary World Cup ´10 v Luxemburgu, 16. októbra 2011
Hovädzí guláš na čiernom pive
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
15 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
400 g
100 g
2 PL
50 g
400 ml
Zemiakové placky:
1000 g
120 g
5 pl
2 ks




Postup

  1. 1

    Na rozpálený tuk hodíme hrsť rasce a vzápätí nakrájanú cibuľu, ktorú orestujeme do zlata. Pridáme paradajkový pretlak a sladkú papriku. Do takto pripraveného základu vložíme mäso pokrájané na kocky, orestujeme, pridáme soľ, korenie, cesnak, podlejeme pivom a dusíme do zmäknutia. Potom podľa potreby dolejeme vodu a zahustíme zápražkou. Na konci pridáme majorán a dochutíme.

  2. 2

    Surové zemiaky olúpeme, umyjeme a nastrúhame. Vodu čiastočne zlejeme. Nastrúhané zemiaky ochutíme soľou a korením. Pridáme vajcia, majorán, podľa potreby múku a mlieko, aby cesto nebolo tuhé.

  3. 3

    Do rozpáleného tuku na panvici kladieme lyžicou pripravenú zemiakovú zmes, ktorú rozotrieme na placky a osmažíme ich na obidvoch stranách do zlata.

Diskusia k receptu

zuzliak
toto tak krasne vyzera :) Mliaaaaam len, nie je toho piva troska malo? chpaem ze na fotku to staci, ale ako porcia- musela by som si pytat duplu niekolkonasobne :) ja som s maskom velky kamarat :)
modrykamen
Obyčajne na VARECHE recepty profesionálov nemávajú odozvy, lebo sú povrchné a nedôsledné.
zelovoc
no pivo som uz vypil ale aspon maso sa dusi. som zvedavy.
zelovoc
velmi dobry recept, uz som to parkrat spravil, jednoduche a velmi dobre. skusim este pridat susene huby.