Hovädzí guláš fotorecept

dorisa - fotkadorisa, 19. januára 2011
Hovädzí guláš (fotorecept)
Foto: dorisa

Kúpili sme hovädzinku a priateľ vymyslel, že mám uvariť guláš s knedlou.

4
porcie
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g, na guláš(glejovka)
2 ks
100 g
2 strúčiky
2 PL




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny na guláš.

    Hovädzí guláš (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäso umyjeme, nakrájame na rovnaké kúsky. Na masti opražíme pokrájanú cibuľu do sklovita a pridáme mäso. Osolíme.

    Hovädzí guláš (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme korenie,(ml. čierne aj gulášové) majorán, roztlačený cesnak, papriku sladku mletú, podlejeme vodou a dusíme.

    Hovädzí guláš (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na konci,keď je mäso už uvarené, pridáme vo vode rozmiešanú hladku múku na zahustenie guláša. Necháme prejsť varom a možeme podávať. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

evanaaa
Ja idem guláš variť zajtra, už som aj mäso vybrala z mrazničky, ale len s chlebom ( pečivom) a skúsim hneď dať zemiak na rozvarenie a zahustenie, ako to tu nedávno bolo, neviem, od koho. A majoránku i petrž. vňať dýávam až ku koncu, aby nezhorkla, tesne pred vypnutím.
mojack
Ja pri hov.guláši pridám trochu par.pretlak alebo kečup.
jegor
majoranku davam tiez na konec ja dochutim aj horcicou
pacik
Paradajkový pretlak dávam na začiatku na mäso, zahusťujem postrúhaným zemiakom a ku konci varenia pridám majoránku a roztlačený cesnak
duschko
Robim tak ako pacik, ten postruhany zemiak davam, ked je masko tak na 3/4 hotove. Postruhany zemiak /rozmixovany v klobuciku, alebo v mixeri, ale moze sa aj na struhadle na halusky/ sa rozvari raz dva a pekne nam zahusti gulasik. Kecup nedavam, skor paradajkovy pretlak, alebo dobre domace leco.
duschko
Doriska, ale aj ten tvoj vyzera fantasticky. Fotky su velmi pekne. Len sa do neho pustit.
jegor
ldobre vyzera aj knedla klobuk dole
evanaaa
Aj ja dávam kečup, dnes som však dala pretlak a bolo to mierne kyselkavé z neho, druhý krát dám radšej kečup. A na začiatku zemiačik na drobné kocočky aby sa mi rozvaril, ale tiež ho budem strúhať.
sovka62
Správny guláš, z móčingu, taký je najlepší, z iného mäsa to nikdy nie je ono. Nedávam gulášové korenie, vyskúšala som od dvoch výrobcov a má to pre mňa akúsi cudziu chuť. Okorením si podľa seba, tak ako som vždy bola zvyknutá. A gulášik zahusťujem kúskom chleba bez kôrky, ktorý najprv namočím. Úplne sa rozvarí, v šťave sa oddelí tuk, takže guláš má pekné tukové očká.
ocino4
ja dávam veľa cibule,na pol kg mäsa aspon 5ks,ale veľkých a potom netreba už ničím zahusťovať.Predtým som zahusťovala,suchým postruhaným chlebom,aj to bolo dobré,ale cibuľa mi viac vyhovuje
tinca
ja ako @ocino veľa cibule, dokonca má ísť pomer 1:1 cibuľa a mäso. Podobne ako @sovka dochutím si sama žiadne guláš-korenie. Vlete keď je čerstvá paprika a paradajky tak aj tie a chili paprička. Mám rada guláš pikantoš.
julko
súhlasím s vami. Majorán dávam až tesne pred koncom varenia pokiaľ nemám prírodný, tak sušený rozmrvím medzi rukami, pustí fantastickú arómu, ktorá dodá guľášu neopakovateľnú chuť. Cibuľa je základ tohoto pokrmu. Môj pomer je koľko mäsa, toľko cibule.
fanina
ja spením cibuľu aj s pretlakom a tak dávam do toho mäso
zuzik27
ooo dakujem za super teceptik :-D je rychli a lacny :-D super sme sa napapkali :-D