Hovädzí burger

Hovädzí burger s gorgonzolou a grilovanými hruškami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Na hamburger je najvhodnejší kus hovädzieho mäsa nazývaný chuck roll, ktorý sa nachádza medzi hovädzím krkom a vysokou roštenkou. Mäso pomelieme, dochutíme soľou a korením, vypracujeme asi centimeter a pol hrubé placky a dáme na rozpálený gril. Ugrilujeme z oboch strán.
  2. Hrušky zbavíme jadier, nakrájame na plátky, osolíme a grilujeme spolu s mäsom a pancettou.
  3. Gorgonzolu nastrúhame na hrubom strúhadle. Majonézu, kečup a horčicu zmiešame, okoreníme a používame ako dresing. Z ugrilovaného mäsa, zeleniny, opečenej pancetty, hrušky, gorgonzoly a dresingu poskladáme burgre.