Hot-dog lángoš fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 28. augusta 2013

Toto naše obľúbené jedlo robievam hlavne počas leta, lebo vtedy je na záhrade veľa skvelej zeleninky a veru tento môj hot-dog je potrebné zajedať Zobraziť celý popisToto naše obľúbené jedlo robievam hlavne počas leta, lebo vtedy je na záhrade veľa skvelej zeleninky a veru tento môj hot-dog je potrebné zajedať kopou paradajok, lebo je to sýte jedlo...veľmi rýchle hotové, chutné a ani finančne nenáročné..možno sa vám zapáči a vyskúšate tento recept..rada vymýšľam nové veci, no posúdťe, či sa mi to podarilo...

4
porcie
50 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
3,5 dl
podľa chuti
štipka
2,5 dkg
1 čl




Postup

  1. 1

    Ako prvé som si vybrala z mrazničky domácu neúdenú klobásku..nechala ju odmraziť..

    Hot-dog lángoš  (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    dala som do rajničky vodu a klobásku som nechala variť..

    Hot-dog lángoš  (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pokiaľ sa klobáska varila, pripravila som si kvások na lángoše...múku som preosiala, pridala soľ, celú rascu a pridala som vykysnutý kvások...vypracovala som cesto..zakryla čistou útierkou a nechala vykysnúť pol hodinu.../mám droždie z Maďarska a to vykysne veľmi rýchle/

    Hot-dog lángoš  (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    vykysnuté cesto som dala na pracovnú dosku vysypanú múkou..

    Hot-dog lángoš  (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    klobáska sa uvarila a pokrájala som ju na 4 rovnakú kúsky..

    Hot-dog lángoš  (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    z cesta som urobila malé bochníčky...a do každého som zabalila klobásku..

    Hot-dog lángoš  (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    zabalené som nechala podkysnúť 15 min..zatiaľ som si pripravila bravčovú domácu masť na vyprážanie...vyprážala som v malej rajničke, aby boli hod-dogy ponorené čím viac v masti a počas pečenia som rajničku zakryla pokrievkou a znížila plyn...aby sa dobre prepiekli..

    Hot-dog lángoš  (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    vyprážala asi 5 min...počas vyprážania som otáčala dokola, aby sa celý opiekol...

    Hot-dog lángoš  (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    hotové hod-dogy...z ostatného cesta, do ktorého som nezabalila klobásku,som vypiekla lángoše...

    Hot-dog lángoš  (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    hotové som naservírovala s veľa zeleninou na taniere a posypala strúhaným syrom..prajem vám dobrú chuť..

    Hot-dog lángoš  (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

tiginko
tak toto je aký výborný nápad! Perfektné Izka... to sa ti dobre vymýšľajú dobroty, keď máš také krásne klobásky :-)
afataga
zasa sa raz potvrdilo, ze si velky vynalezca v kuchyni :-), to sa ti vari, ked mas domacu klobasu, nemusela by si ma dlho nukat, vyzera to vyborne :-)
kimlo
Uzasne! Toto by mal byt recept mesiaca! Davam 5*
izabella929
@tiginko..no niečo muesím s tým robiť...škoda len tak nechať v mrazáku...))mám krásnu zeleniniku ešte ten dážď niečo predsa zachránil...tak mám s čím kombinovať..@afataga , som rada, že sa ti to páči.-)@margaretka...ty si milá.-)))@kimlo... že by som trafila presne tvoju chuť? tak to ma teší...Všetkým veľká vďaka za komentíky.-)))
eviana
ojojooooj... až mi nosom zakrútilo od vône tušenej ... parádna papanica, tento hot dog je kráľom medzi hot dogmi... s tou Tvojou úžasnou domácou klobáskou a čerstvou zeleninkou z Tvojej záhradky... symfónia chutí... tlieskam nadšením a slintám ako Harino :)
abdul
Oné, ako býva zvykom, fantázia na tanieri.
iwuska
ja sa priznam, ze langos a klobasa dokopy ma az tak nelaka, ale taky plneny langos syrom, alebo pikantnou zeleninovou zmesou ... mnam mnam. no beztak ta chcem pochvalit za krasne servirovanie, to ze mne uplne nesedi kombinacia nic nemeni na tom, ze recept je velmi pekny. ale tu klobinu by som si samu, len s baranim rohom hned dala :D
sracz
Hot_Dog Lángos de Luxe, beriem všetkými "21" a to zastupujem celú obec ZBL_kovcov aj s tými dnes už tam "hore"! Lángoše patrili a patria po desaťročia do proviantnej zostavy nášho rodu po meči i po praslici! Kombinácia nemá chybu, snáď iba jednu jedinú, že som Ti pri jej realizácii nemohol asistovať a semo_tamo aj niečo "čórnuť"! Máš moju neutíchajúcu úctu a neustály obdiv, milá @izabella929 a nemienim na tomto fakte nič meniť! Prajem Ti krásne, voňavé a úspešné dni!
izabella929
@eviana ,,,domáca klobáska má svoje čaro.-)@abdul..si zlatý.-)@ivu ška, zrejme by ti lepšie chutili párky...bohužiaľ, ja tie už nekupujem...@sracz..iste , lángoš aj sám o sebe, len tak osolený nemá chybu...mám ich veľmi rada, ale najradšej ho mám so syrom..) Veľmi pekne vám všetkým ďakujem za vaše komentáre.-)
amelie
@izabella , vymyslela si dobré výdatné jedlo pre chlapov, oceňujem tvoj výber kvalitných surovín. Máš ďalšiu hviezdičku:-)
mariamka
fuha! tak toto je bomba! kaloricka aj chutova,, a este vyprazana? , asi by som to piekla v rure, robila som uz kysnute s klobasou a bola to lahodka _)) mozem sa spytat @Izabelka , ta madeira je Vasa praca?
nynuna
Moc pěkný nápad, jen tu domácí klobásku ani jinou nemám, asi budu muset vyzkoušet nějaký dobrý párek.
hannah22
paráda.... nápad hodný vyskúšania, klobúk dole .... :))
izabella929
@naninka1..som rada, že sa ti recept páči.-)@nynuna ,,,vieš, ja už nekupujem párky, ani kolbásu v obchode, takže inú nemám..bohužiaľ, že melú do nich všetok odpad...@hanah22..no treba vyskúšať, nám to veľmi chutí a veru ani viac ako jeden nevládzem zjesť...je to sýte jedlo..Všetkým veľmi pekne ´dakujem za milé komentáre.))
nynuna
Izabella929
No já ty párky taky moc nekupuju, ale jiná varianta při pohledu na tu mňamku mě nenapadla, když nemám možnost dostat se k domácímu, které je nej....
izabella929
@nynuna...je to na každom z nás,ktorý variant si zvolí...ja jednoducho nekupujem párky 3 roky a vôbec mi nechýbajú...verím, že nie všade je taký super farmár, akého mám ja...
neposed
kym boli deti mensie robila som podobne z chleboveho cesta a balila don klobasu. Bola to basta az mali bubliny za usami. Vdaka za pripomenutie, a ta vona nemala chybu.
salinka
Langoše ľubim a tú "náplň" ešte viac. Veľmi dobre si to vymyslela:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia