Horúci nápoj
Horúce pečené jablko
Autor receptu: borencek
Z lahodného jablkového čaju so škoricou a karamelom v kombinácii s čerstvo upečeným
jablkom, brandy, badiánom a kličekami môžeme vykúzliť voňavý horúci nápoj, ktorý si
môžete vychutnať na Valentína pri romantickej večeri pri sviečkach.
2 porcie |
5 minút príprava |
10 minút na 160 °C |
Postup
- Jablká prekrojíme na polovicu a zbavíme jadierok. Polovičky uložíme na malý plech šupkou nahor, potrieme medom, napicháme klinčeky a dáme do rúry zapiecť na 10 minút na 160 °C.
- Keď sú jablká upečené, ešte horúce aj s klinčekami preložíme do širších pohárov, na dno ktorých sme naliali trochu brandy. Do stredu každého jablka položíme 1 ks badiánu, na okraj pohára vložíme 1 vrecúško jablkového čaju, škoricu a zalejeme horúcou vodou. Necháme vyluhovať cca 7 - 10 minút. Nápoj podávame horúci.