Horúci nápoj

Horúce pečené jablko

Autor receptu: borencek

Z lahodného jablkového čaju so škoricou a karamelom v kombinácii s čerstvo upečeným jablkom, brandy, badiánom a kličekami môžeme vykúzliť voňavý horúci nápoj, ktorý si môžete vychutnať na Valentína pri romantickej večeri pri sviečkach.

2
porcie
5 minút
príprava
10 minút
na 160 °C

Postup

  1. Jablká prekrojíme na polovicu a zbavíme jadierok. Polovičky uložíme na malý plech šupkou nahor, potrieme medom, napicháme klinčeky a dáme do rúry zapiecť na 10 minút na 160 °C.
  2. Keď sú jablká upečené, ešte horúce aj s klinčekami preložíme do širších pohárov, na dno ktorých sme naliali trochu brandy. Do stredu každého jablka položíme 1 ks badiánu, na okraj pohára vložíme 1 vrecúško jablkového čaju, škoricu a zalejeme horúcou vodou. Necháme vyluhovať cca 7 - 10 minút. Nápoj podávame horúci.