Horúce maliny

Autor receptu: skatulka

Horúce maliny na zimný večer. Skvelá kombinácia sladkého a kyslastého, horúcich malín a studenej zmrzliny.

2
porcie
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na suchej panvici necháme skaramelizovať za lyžicu cukru. Pridáme mrazené maliny a necháme rozvariť. Naše maliny sme mali zo záhradky, odložené práve na zimu.
  2. Horúcu malinovú zmes naservírujeme do pohárov, pridáme zmrzlinu a ozdobíme vyšľahanou šľahačkou. Zmrzlina sa hodí vanilková, alebo aj stracciatella, kde sa kúsky čokolády príjemne roztopia. Hneď podávame.
  3. Tento dezert sme prvýkrát ochutnali v hoteli v Oščadnici práve v zime a boli sme z neho nadšení. Odvtedy som sa ho chystala pripraviťaj doma. Myslím, že dnes na záver Vianoc sa dokonale hodil.