Horúca čokoláda

papkoska - fotkapapkoska, 26. januára 2014
Horúca čokoláda
Foto: papkoska

Recept je z knihy o výchove detí A dosť! Používajú ho francúzske mamy ako malú maškrtu pre deti.

1
porcia
1 minút
príprava
2 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 čl
1 - 2 čl
2 dcl




Postup

  1. 1

    V hrnčeku zmiešame kakao, cukor a trošku mlieka na hustú kašičku.

    Horúca čokoláda - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme mlieko asi do polovice pohára, premiešame a zohrejeme v mikrovlnke cca 1 minútu.

    Horúca čokoláda - obrázok 2
  3. 3

    Dolejeme mliekom tak, aby bol pohár plný, premiešame a podávame.

    Horúca čokoláda - obrázok 3

Diskusia k receptu

janikbj
tak si robím kakao od dávna dávna a je tak najlepšie. žiadne granko ani iné podobné hlúposti. raz som natrafila na internete na malý tip a to, že tú kašičku vymiešať s vriacou vodou, resp. dať to na pár sekúnd ohriať do MW (kto používa), čo z toho základu urobí akoby sirup a chuť je výraznejšia a plnšia. skús, či budeš cítiť zmenu. min. sa to lepšie vymieša :-)
elysa
takéto "kakao" nám v detstve robievala mama... chutná spomienka...
cesminaz
@elysa no ano spomienky...vtedajsim detom postacilo "kakao"alebo rozky obliate kakaom ako sladkost ...no dnesnym tazko :-) ako poznam svoje deti,by som im asi tazko usta zapchala poharom kakaa,mozno "raz"ale druhykrat uz tazko :-))))
afataga
ty mas stroj casu? vratila si ma spat asi o 180 rokov :-), toto mi otec robieval na ranajky v nedelu ked som bola mala, jasne ze na sporaku, my sme to volali kakao, teda ja vlastne kakavo :-)
evia
moja maminka nám do toho dala ešte surové čerstvé vajíčko a vyšľahala na šľahači. potom tam bola vysoká pena a tiež sme to milovali.
garanco
Milá spomienka:-))
Od malička, odkedy si pamätám, až do mojich 50 rokov som ho pila každé ráno (nie však z mikrovlnky ale s prevareným mliekom), niekedy aj ako píše @evia s vajíčkom. V detstve som veľmi zle jedla, ale takéto kakao som mohla mať aj 3x za deň - keby mi ho mama bola dala:-)) . Keď som sa vydala, naučila som ho piť každé ráno aj manžela, neskôr aj deti. Dnes nám ho robievam väčšinou v nedeľu ako spomienku na detstvo.
evanaaa
Kakao si robievam na raňajky ( okolo 11-tej h. :-) ), aspoň trikrát do týždňa, okrem toho aj bielu kávu obilninovú . Tiež si yvmiešavam kašičku, ale s mliekom.
evanaaa
Robievala som aj horúcu čokoládu, ale ozaj čokoládu, nie kakao - čokoláda so smotanou varená.