Horúca bravčová krkovička (fotorecept)
Autor receptu: patroveckypitrs
Tuto krkovičku som pripravil švagrovi Milanovi ako zákusok k meninám. Chcel niečo
pikantné, tak som mu to spravil riadne horúce.
10 - 12 porcií |
45 minút príprava |
210 minút na 180 - 220 °C |
Postup
- V hrnci si podusím na oleji nakrájanú cibuľu a kapiu. Ku koncu dusenia pridám posekaný cesnak. Nechám chvíľu podusiť. Potom to nechám vychladnúť.
- Do misy pokrájam rožky zalejem mliekom a rozmiešam. Pridám udusenú cibuľu, pokrajanú petržlenovú vňať a rozbité vajcia, pokiaľ možno bez škrupiny. Osolím, okorením a dobré zmiešam.
- Do mäsa urobím kapsu a tu naplním plnkou a dobré uzavriem ihlicami, alebo niťou.
- Na spodok hrnca dám krájaný pór.
- Naň položím naplnené mäso. ktoré dobre osolím a natriem zmesou čili omáčka a Eros Pišta.
- Teraz na to podávam cesnak krájaný na plátky a rascu. Podlejem pivom a hrniec zavriem. Dám do rúry na 180°C na 180 minút . Treba si teplotu a čas prispôsobiť vlastnej rúre.
- Toto je ten ekrazit štípe ako čert.
- Mäso po troch hodinách odokryjem a pečiem ešte na 220°C asi pol hodinu, za častého polievania výpekom. A hľa tu je výsledok, až sa tak oko a žalúdok usmieva od krásy a vône.
- Necháme asi pol hodiny chladnúť a potom krájame, aby sa to nerozpadlo. Je to totiž mäkučké ako vatička. Ja som robil plnku z viac rožkov, tak som zvyšnú dal variť do hrnca v sáčku na pol hodiny. Plnku som potom pridával k mäsu. Takto to vyzerá na tanieri.
- A takto je to v reze. Takže prajem dobrú chuť a na zdravie všetkým Milanom.