Horúca bravčová krkovička (fotorecept)

Autor receptu: patroveckypitrs

Tuto krkovičku som pripravil švagrovi Milanovi ako zákusok k meninám. Chcel niečo pikantné, tak som mu to spravil riadne horúce.

10 - 12
porcií
45 minút
príprava
210 minút
na 180 - 220 °C

Suroviny

Postup

  1. V hrnci si podusím na oleji nakrájanú cibuľu a kapiu. Ku koncu dusenia pridám posekaný cesnak. Nechám chvíľu podusiť. Potom to nechám vychladnúť.
  2. Do misy pokrájam rožky zalejem mliekom a rozmiešam. Pridám udusenú cibuľu, pokrajanú petržlenovú vňať a rozbité vajcia, pokiaľ možno bez škrupiny. Osolím, okorením a dobré zmiešam.
  3. Do mäsa urobím kapsu a tu naplním plnkou a dobré uzavriem ihlicami, alebo niťou.
  4. Na spodok hrnca dám krájaný pór.
  5. Naň položím naplnené mäso. ktoré dobre osolím a natriem zmesou čili omáčka a Eros Pišta.
  6. Teraz na to podávam cesnak krájaný na plátky a rascu. Podlejem pivom a hrniec zavriem. Dám do rúry na 180°C na 180 minút . Treba si teplotu a čas prispôsobiť vlastnej rúre.
  7. Toto je ten ekrazit štípe ako čert.
  8. Mäso po troch hodinách odokryjem a pečiem ešte na 220°C asi pol hodinu, za častého polievania výpekom. A hľa tu je výsledok, až sa tak oko a žalúdok usmieva od krásy a vône.
  9. Necháme asi pol hodiny chladnúť a potom krájame, aby sa to nerozpadlo. Je to totiž mäkučké ako vatička. Ja som robil plnku z viac rožkov, tak som zvyšnú dal variť do hrnca v sáčku na pol hodiny. Plnku som potom pridával k mäsu. Takto to vyzerá na tanieri.
  10. A takto je to v reze. Takže prajem dobrú chuť a na zdravie všetkým Milanom.