Horalský guľáš

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 18. augusta 2014

Tento recept mám ešte s čias vojenčiny keď sme chodili strážiť do hôr a mlade chlapské žalúdky boli stále hladne a spolu vojak ktorého Zobraziť celý popisTento recept mám ešte s čias vojenčiny keď sme chodili strážiť do hôr a mlade chlapské žalúdky boli stále hladne a spolu vojak ktorého sme prezývali horal doniesol recept starej mami guľáš tak sme ho nazvali podľa jeho prezývky.

10
porcií
20 minút
príprava
90-100 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
150 - 200 g
2 ks
3 ks
6 strúčikov
2 PL (alebo polohrubá)
1 PL
1 čl
1 ks
0,5 čl
 (olej)




Postup

  1. 1

    Táto dávka je asi na 5l. Fazuľu namočíme deň vopred. Do hrnca dáme nakrájanú cibuľu speníme na masti do sklovitá, pridáme na drobno nakrájaný cesnak, chvíľu podusíme a pridáme na kocky nakrájané mäso. Chvíľu podusíme nech sa mäso zatiahne a pridáme fazuľu zalejeme vodou do pol hrnca a varíme zatiaľ nesolíme. Fazuľa sa tak skôr uvarí.

  2. 2

    Ak máme mäso a fazuľu mäkké tak tam vložíme nakrájané a očistené zemiaky, osolíme a vlejeme drienkovicu, ktorá nám zmení chuť gulášu.( kto nechce nemusí dať). Ďalej varíme nech nám aj zemiaky zmäknú. Jeden zemiak si nastrúhame pridáme múku, vajce zamiešame a nahadžeme halušky priamo do vriaceho guláša. Keď nám vyplávajú na povrch pridáme zasmažku s múky a papriky. Povaríme asi 5 minút a odstavíme zo sporáka. Podávame s chlebom. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

falipy
Jezisi, tak strasne by som si teraz dala tento Horal, mnaaaam....tak jednoduchy receptik ale stale super...Diky
begonia2
Tento recept som objavila včera, dnes varila podla teba. Dobrota zjedená na obed na večeru neostalo. Vďaka za recept vynikajúce jedlo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia