Horalka z domu

smuuk043 - fotkasmuuk043, 19. júla 2013
Horalka z domu
Foto: smuuk043

Rada skúšam recepty vecí, ktoré sa dajú kúpiť v obchode,ale doma urobené je príjemná zmena :)

Suroviny

1 balenie
1 PL
80 ml
1 PL
100 g alebo horká
 ja som si urobila kakaovú




Postup

  1. 1

    Takže si najprv dáme vo vodnom kúpeli roztopiť čokoládu,potom pridáme olej, cukor(kto chce,ja som nepridávala, lebo nemám rada moc sladké),mlieko, a miešame spolu, kým sa to nespojí. Dáme preč z kúpeľa, a vmiešame arašidové maslo. A teraz taká poznámka: ja som si robila doma arašidové maslo,takže neviem, aké to je s tým z obchodu. Moje som robila z dvoch balíčkoch arašidov, neviem v prepočte, koľko mi vyšla gramáž na tento keksík.Ak by sa vám to zdalo moc husté,pridajte olej, ak riedke, pridajte pomleté arašidy, ak máte.

  2. 2

    Vezmeme si prvú oplátku, natrieme plnkou, pricapneme druhou, tú zas natrieme plnkou, a pricapíme treťou. Mne vyšla táto dávka na tri celé oblátky a ešte z dalších troch oblátok asi trištvrte oblátky. Niečím to nachvíľu zaťažíme. Potom pokrájame na rezy.

    Horalka z domu - obrázok 2
  3. 3

    Nakoniec si roztopíme polevu ( ja som nemala, tak som si urobila z kakaa) a namáčame kraje keksíkov do polevy. Dáme trocha stuhnúť v chladničke.

Diskusia k receptu

vlasatka
Ako si robila to maslo? Ja som kedysi kúpila, ale bolo slané, takže by asi nebolo veľmi vhodné.
joel
Počúvaj moja , Ty davaš ten recept ako by sa Ti nechcelo, tak buiď to uveď normalne alebo sa sa na to vykašli
elena
Oblátky nie sú keksíky. Oblátky sú upečené oblátkové pláty naplnené náplňou, schladené, narezané a prípadne ešte aj obliate nejakou polevou. Keksíky sú napríklad Clubky alebo Romance - plnené alebo neplnené. Keks = z anglického cakes, čo znamená koláče. Tieto termíny najnovšie, žiaľ, nerozlišujú ani novinári, ktorí o tom píšu. Verte mi, robila som v tomto fachu nejaký ten rok.
evanaaa
Tie arašidy si mala nesolené? Dobrá plnka by bola aj z lieskových orieškov, to sú Tatranky?
smuuk043
@joel ehm, recept je písaný stručne,lebo tam nie je nič ťažké na rozpisovanie tak som to písala stručne, neviem, čo ti vadí.
Ako som robila masielko? Kúpila som si dva balíčky nesolených arašidov,nasypala do mixéru,a zaliala som to asi tak 4 PL oleja,a mixovala. Neviem ako dlho,ale bolo to dlho :) asi 7min? S prestávkami. A dochucovala som to cukrom,niekedy aj medom:) postupne. Pravdupovediac sa mi to ťažko mixovalo, som to vždy nožíkom odhrabavala od krajov mixéru,chce to trpezlivosť. Nezmixovala som to úplne do hladka, maličké kúsočky mi ostali,ale to vôbec nevadilo.
smuuk043
@evanaaa doteraz neviem,aký je rozdiel medzi Tatrankami a Horalkami:))))) ináč, som zabudla dodať, že ked sa tie arašidy mixovali, a stále to bolo také suché, tak som tam ešte trocha pridala olej, ale len po troške,zas aby to nebolo také olejnaté




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia