Homár s ovocnou omáčkou
Homár s omáčkou podľa Andreja
Autor receptu: podajmicesto
Môj synovec Andrej sa považuje za gurmána. Pochytil som od neho viacero receptov, ktoré vám v najbližších dňoch predstavím. Začneme niečím naozaj lahôdkovým - homárom. Nikdy som ho neobľuboval, až som skúsil ochutnať, keď ho pripravil Andrej, a hneď som si ho zamiloval.
2 porcie |
20 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Živého homára vložíme do vriacej osolenej vody a varíme, kým nesčervenie - môj mal 500 g, tak to je tak 8 - 11 minút. Vyberieme, oddelíme klepetá, chvost a zbavíme panciera.
- Ovocnú omáčku si pripravíme tak, že egreše zbavíme koncov, ríbezle odstopkujeme, cesnak si nastrúhame. Cesnak osmahneme na panvici, pridáme aníz a zázvor, necháme prevoňať, pridáme ovocie, rozvaríme. Rozmixujeme tyčovým mixérom.
- Podávame mäso z klepiet a chvosta s omáčkou a knedľou.
- Trup z homára nevyhodíme, ukážem vám aj recept na polievku.