Homár s ovocnou omáčkou

Homár s omáčkou podľa Andreja

Autor receptu: podajmicesto

Môj synovec Andrej sa považuje za gurmána. Pochytil som od neho viacero receptov, ktoré vám v najbližších dňoch predstavím. Začneme niečím naozaj lahôdkovým - homárom. Nikdy som ho neobľuboval, až som skúsil ochutnať, keď ho pripravil Andrej, a hneď som si ho zamiloval.

2
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Živého homára vložíme do vriacej osolenej vody a varíme, kým nesčervenie - môj mal 500 g, tak to je tak 8 - 11 minút. Vyberieme, oddelíme klepetá, chvost a zbavíme panciera.
  2. Ovocnú omáčku si pripravíme tak, že egreše zbavíme koncov, ríbezle odstopkujeme, cesnak si nastrúhame. Cesnak osmahneme na panvici, pridáme aníz a zázvor, necháme prevoňať, pridáme ovocie, rozvaríme. Rozmixujeme tyčovým mixérom.
  3. Podávame mäso z klepiet a chvosta s omáčkou a knedľou.
  4. Trup z homára nevyhodíme, ukážem vám aj recept na polievku.