Holúbky fotorecept

Silvia Kuľhová
šéfkuchárka hotela Karpatia v Humennom, 12. mája 2011 20:09
Ďalšie jeho recepty »

Holúbky (fotorecept)Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
25 min
príprava
25 min
tepelná úprava


Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Kapustu, ktorej sme vyrezali hlúbik, dáme variť do osolenej vody s kvapkou oleja, aby zmäkla. Postupne odoberáme jednotlivé listy a dáme vychladnúť. Pripravíme pomleté mäso spolu s koreninami, cibuľou a cesnakom. Do tejto zmesi primiešame už uvarenú ryžu, vajíčka a trocha pretlaku.

  2. 2

    Zmesou plníme jednotlivé listy a zatáčame do kornútov, tak, aby plnka nevyšla von. Kornúty opatrne poukladáme do hrnca a zalejeme vodou, do ktorej sme rozmiešali pretlak. Zalejeme len tesne nad kornútmi.

  3. 3

    Dáme dusiť na pomalom ohni. Do hrnca môžeme pridať nasekanú kapustu, ktorá nám zvýšila, alebo podľa chuti môžeme použiť kapustu kyslú – na zvýraznenie chuti. Hotové holúbky vyberieme a podávame.

  4. 4

    Náš tip: Do šťavy, ktorá nám ostala z prípravy plnených kapustných listov, môžeme pridať ešte pretlak alebo drvené paradajky, zahustiť múkou a máme paradajkovú omáčku. V niektorých regiónoch sa holúbky po uvarení opečú na masle alebo len tak nasucho.

ohodnoť recept:
Hlasovali 2 ľudia (3,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist