Hokkaido polievka velvet fotorecept

mijaita - fotkamijaita, 3. septembra 2012
Hokkaido polievka velvet (fotorecept)
Foto: mijaita

Tahle polévka je víc než nástavba chutí.

30 minút
príprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Jednoduchá, přesto ojedinělým dochucením zajímavá, lahodná chuť dýňové polévky.

  2. 2

    Ve slané vodě uvaříme dýni do měkka (na 1 1/2 l vody cca polovina dýně ). Možné i neloupanou, ale vaříme déle aby slupka dokonale změkla. Pečlivě rozmixujeme .

  3. 3

    Rozdělíme na talíře, přidáme na porci 2 polévkové lžíce kokosového mléka (malé krabičky prodávají u Vietnamců) nebo z konzervy s kokosovou smetanou. Povrch lehce posypeme koprovým semínkem (troškou sušeného kopru) a zaprášíme skořicí.

  4. 4

    Dýni je možné "nastavit" 1 bramborou, 1 mrkví, kouskem celeru a polovinou malé cibulky. Výsledná chuť zůstane beze změn - polévka bude i tak výborná !

Diskusia k receptu

izabella929
ešte som si jednu tekvičku hokkaido odložila , takže tento týždeň ju varím.-)) vyzerá krásne.-)
marikafil
Ja mám ešte zo tri na záhone, toto vyskúšam. Nám veľmi chutia len tak upečené v trúbe, ale ďalší recept do zálohy sa vždy zíde. Ukladám, dám potom vedieť, ako nám chutilo:-)
mijaita
@marikafil , mam posbirano vic receptu, miluji dyne i cukiny. Jedna polevka je na Varese jeste ode me a mnoho krasnych receptu z hokkaido dyne jiste najdes na ruznych webech nebo poskytnu. Tahle polevka je uzasna, pouzit muzes i sladkou smetanu, kdyz nesezenes kokosovou.
@marikafil a @izabella929 , jsem opravdu zvedava, jestli vam bude chutnat !
petra69
Milujem kremovu polievku z hokkaida!! Na jesen ju mozem jest kazdy den. Na vsetky sposoby: so zemiakmi, s jablkami, so zazvorom, mrkvou... a dynovym olejom. Uzasne...
mijaita
@petra s jablkami? Jaky pomer? Tu take vyzkousim, napis vic! Dynovy olej pouzivam z prazenych dyni a posypu prazenymi seminky . Mam radeji slunecnicova, ale to je jedno.
radost
@mijaita
polievka bola výborná..hoci s obyčajnou smotanou..kokosovú nemám..chuť je naozaj výnimočná...hokaido sme začali pestovať..bez VARECHY by som si ho ani nevšimla..:-)
mijaita
@safran ano, obycejna koprova seminka. Vsak jsem taky zebrala v trznici az mi chlap tam vyklepaval kopr :-) Ale kombinace je to super, jsem zvedava co tomu reknes. A malinko ta seminka nasucho opraz, jak to delaj Indove.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia