Tekvicová polievka
Hokkaido polievka s kozím syrom
Autor receptu: tvvarecha
Obľúbená polievka s tekvicou hokkaido, ktorá je pôvodom z Japonska
Postup
- Tekvicu vydlabeme a nakrájame na mesiačiky, ktoré uložíme na plech a pečieme 30-40 minút pri teplote 180 °C.
- Cibuľu, zázvor, kapiu a cesnak nakrájame na tenké plátky.
- Do hrnca nalejeme olivový olej. Pridáme cibuľu, cesnak a zázvor a počas miešania opražíme na oleji. Potom pridáme do hrnca kapiu, soľ a čierne korenie. A nakoniec aj vychladnutú upečenú tekvicu hokkaido. Všetko spolu pomiešame a zalejeme vodou a rozmixujeme ponorným mixérom.
- K polievke pridáme smotanu a premixujeme.
- Na suchej panvici opečieme semienka tekvice a potom na olivovom oleji kozí syr.
- Hotovo. Polievku podávame ozdobenú tekvicovými semienkami, s opečeným kozím syrom a nejakou bylinkou. My sme použili tymian. Na záver pokvapkáme tekvicovým olejom.