Hokkaido nátierka fotorecept

evusik - fotkaevusik, 13. augusta 2012
Hokkaido nátierka (fotorecept)
Foto: evusik

Zo záhrady som si priniesla tekvice Hokkaido a začala som hľadať recepty, už som robila polievku, piekla s mäsom, so zemiakmi, na sladko a Zobraziť celý popisZo záhrady som si priniesla tekvice Hokkaido a začala som hľadať recepty, už som robila polievku, piekla s mäsom, so zemiakmi, na sladko a už som nevedela čo ďalej... pomohol mi ale ujo Gúgl ktorý mi poradil a ja som si vybrala takúto nátierku.... ten beťár mi poradil vskutku dobre :-)

5 minút
príprava
15 minút
na 250 °C

Suroviny

  čerstvé




Postup

  1. 1

    tekvicu Hokkaido umyjeme, dužinu vyberieme a nakrájame na kocky aj so šupou, Hokaido sa nešúpe... uložíme na plech a polejeme slnečnicovým olejom

    Hokkaido nátierka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    a dáme piecť do horúcej rúry 15 minút.

    Hokkaido nátierka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    upečené Hokaido spolu s cesnakom a trochou slnečnicového oleja rozmixujeme... ja som nemixovala, len som roztlačila vidličkou, keď som videla tú krásnu slniečkovú farbu bolo mi ľúto mixovať, veď som neni bezzubá :-)

    Hokkaido nátierka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pridala som petrželku, soľ a mleté čierne korenie a za lyžicu kyslej smotany aby bola nátierka krémovitejšia... odporúčam veľa cesnaku

    Hokkaido nátierka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    podávame natreté na hrianky...

    Hokkaido nátierka (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

notakja
Vdaka za recept, vyzera super. Z hokkaido som este nikdy nic nerobila, Tvoj recept sa mi ale pozdava, rada by som ho vyskusala.
vegetariankajana
to vyzera vyborne, prilezitostne vyskusam...ja som mala dnes pecene hokkaido na obed /pokrajane na platky, len posolene a na lyzici oleja/
jozka2
evusik,neviem ci budes citat moj komentar,ale ak mas vela dyne Hokkaido urob napoj,ten som vycitala na cukrovka .sk a ten to napoj by sa mal pit aspon mesiac je udajne velmi dobry na vnutorne organy slezinu,slinivku,zaludok.tu je recept:1 ks velke Hokkaido,2 velke cibule,2 stred.velke mrkvy,1 pl riasy Wakame,1,5 l pramenitej alebo filtrovanej vody.Do studenej vody dame riasu Wakame,na vacsie kusky pokrajanu cibule,mrkvu a dynu bez semien a varit 19 minut.Scedit a priebezne pit pocas dna zo zeleniny co ostala z napoja popucit spolu s riasou,zmiesat s hrachovou natierkou,pridat1 pl Tahini,ziskas vybornu natierku,
sneica
ma naozaj krasnu farbu a iste chuti skvele...pohlad na uvodne foto mi vycaril usmev na tvari...receptik samozrejme ukladam a urcite vyskusam,tekvicky si pestujem...
evusik
@jozka2 ďakujem sa skvelý tip... u nás chvalabohu cukrovkou nikto netrpí, ale takýto nápoj je určite vhodný aj pre ostatných... čo som čítala o Hokkaido tak je to veľmi, veľmi zdraviu prospešná zelenina. Pri jednom mojom recepte som písala toto: (hádam neuškodí zopakovať, niekomu to možno pomôže)
"Podľa orientálnej medicíny je liečivá hlavne pre oblasť sleziny a žalúdka. Je bohatá na karotén. Dužina obsahuje veľmi veľa draslíka a málo sodíka, čo má priaznivý účinok pri liečení kardiovaskulárnych ochorení. Konzumácia tejto tekvice priaznivo ovplyvňuje stav pokožky, zraku, prostaty a pľúc. V semenách má mimoriadne vysoký obsah zinku. Pre diabetikov je významný inulín, ktorý má sladkú chuť a v tele pôsobí aj ako vláknina. Tým zmenšuje ohrozenie tela rakovinou hrubého čreva." A na dôvažok je ešte aj veľmi chutná :-)
medovnicek
krásna farba nátierky, priznám úprimne, mne dyne príliš nechutia, ale ako si čítam komentáre, tak táto je veľmi zdravá, u nás je cukrovka v rodine, ja ju zatiaľ chvalabohu nemám, ale čo ak predsa, vrelá vďaka za recept - posuniem ho kolegynkám, ktoré ju milujú a ja si tiež vstúpim do svedomia a hneď v sobotu si ju na trhu kúpim:)
soncya
krásna nátierka. hokkaido milujem, skúsila som toho roku prvýkrát nasadiť, ale tu na východe z toho asi nebude nič! mám samý kvet, ale ani jeden naviazaný plod. úprimne ti závidím!!!
radulienka
Veru, aj tá tvoja nátierka je veľmi chutná, treba všetko vyskúšať, len som sa tak zalizovala...
mijaita
Pomazanka je opravdu moc dobra. Je silne variabilni. Udelala jsem vic variant a nejlepsi je tvoje s tim, ze hodne, ale jen malo cesneku, pro vuni, aby hokkaido nezanikla. Udelala jsem i bez smetany kysane, ale trochu sladke Gran Cucina. Na topinkach jsem zapekla i se syrem, i bez. Z bylinek je vyborna vune rozmarynu uplne malinke kousicky. Pak poprasene skorici a zrničkama koprovych seminek je uzasne a neotrele. Kazdy si urcite vyzkousi dalsi nejake varianty na topinkach i jen cerstvem pecivu (mne chutna tak i dokonce vic). Ale tvuj napad @Evusik je pomazanka z hokkaida a je skvely. Diky ! :-)



evusik
@mijaita páčia sa mi tvoje experimenty, ten so škoricou určite vyskúšam... narobila si mi chute, ešte mám jednu tekvičku v komore, odkladám si ju lebo je posledná :-)
hubata
Ja som vedela, že tu dobre pochodím: dostala som hokkaidó a bude pomazánka ........ hurrááá!
jendousek
Už mám uloženo v KK a určitě vyzkouším. Skvělý recept!!! ;-)
ebaka
láka ma tato tvoja nátierka, aj ju vyskúšam,mám tiež poslednú tekvičku
majsi
robievam tuto fantastickú nátierku , ale pridávam tekvicový olej,krasne to zvýrazní chuť tekvice.
zdezda
mňaaaaaam, po Dni tekvíc a duchov si túto pomazánku určite urobíme, dovtedy musia tekvičky pózovať :-))))
zdezda
No, tak dnes už som to nevydržala a túto bezva nátierku som urobila, naozaj je super :-) no nepiekla som tekvičku v rúre ale na suchej platni pod pokrievkou(bo som ju mala iba malú :) dovolila som si tvoj recept preposlať aj mojim blízkym a na fcb, snáď sa nenahneváš, ďakujem ešte raz za receptík, ktorý nám chutí
evusik
@zdezda čoby som sa hnevala, ja som rada, že chutilo a budem rada keď tento recept poteší aj ďaľších :-)
salmonica
Kedže mám veľmi rada tekvice a špeciálne Hokkaido, veľmi ma potešil tento rercpt na nátierku... Urobila som si ju, ale trošku som si ju zmenila - pridala som tam tekvicové semienka a namiesto slnečnicového oleja som použila tekvicový :-) a jedli sme to s čertsvým pečivom. Bolo to veľmi dobré, aj manželovi veľmi chutila.
evusik
@salmonica teším sa, že chutilo :-) semiačka aj ja milujem a dávam ich všade kam sa dá....
stevca
vyzerá skvele a určite vyskúšam, ja som robila krémovú polievku a je úžasná a aj lekvár je fantastický, dcérke velmi chutí - je ako pomarančovo-marhulový
evusik
@stevca ja hokkaido polievku úplne milujem a vôbec všetko z hokkaida je výborné :-)
twiiity
Natierka vyzera krasne, len sa chcem spytat: ja sa v tekviciach vobec nevyznam, doma mam taku tu oranzovu tekvicu na pecenie, da sa tato natierka urobit aj z nej?? Neviem aky je rozdiel v chutiach, ci to bude fajn. Inak netusim ako vyuzit tu tekvicu, ak by z toho nesla urobit tato natierka, nemate iny typ ako ju vyuzit? :) Dakujem.
kimlo
@evusik , a čo tak ostatné japonské ostrovy? Tam nemajú niečo dobré pod zub? :-)
evusik
@twiiity tak to ťa asi sklamem, ja sa v tekviciach vôbec nevyznám, hokaido som pestovala tohto roku prvý krát, na budúci už chcem vyskúšať aj iné druhy... ja som totižto do tohto roku tekvicu nejedla vôbec... ak je tá tvoja tekvica na pečenie tak s nej asi pomazánku urobiť môžeš, lebo aj ja som túto moju najprv piekla :-)
@kimlo išla by som hneď pozrieť sa na Hokkaidó aj na Kjúšú, Honšu, Šikoku.... a nemuseli by mi núkať hokkaido tekvice, stačila by mi aj dobrá rybka :-)
dusan95843
Krásna nátierka, ukladám do KK, dnes kúpim Hakkaido a vyskúšam. Pridávam *****, vďaka za recept.
haji
Tuto dobrotu vyzkouším, nastal čas hokaido, které miluji. Místo zakysané smetany dám řecký jogurt, posypu pažitkou. Už se těším.
evusik
@Haji toto nie je recept ktorý treba do bodky dodržať, každý si môže urobiť podľa svojej chuti, ja tiež dosť často používam stečený jogurt ten mám veľmi rada... tak nech ti chutí :-)
1x haji
kamk
Skutocne vynikajuci recept, dakujem, vylepsila som ho len troskou kurkumy
danila
fantastická nátierka, dávno som takú chutnú nejedla, má čestné prvé miesto medzi nátierkami v mojej kuchárskej knihe :-)
evusik
@Danila (17.8.2017 17:58) ja som na tom rovnako, ale u mňa sú jedlá z hokaida všetky obľúbené a tohto roku sa ukazuje celkom pekná úroda tak budem mať aj na zimu... teším sa, že chutilo :-)





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia