Hokejové chrumkanie fotorecept

rennatte - fotkarennatte, 18. mája 2012
Hokejové chrumkanie (fotorecept)
Foto: rennatte

Ak by ste zabudli na zajtra kúpiť nejaké chrumkanie k hokeju, tak ešte hodinu pred zápasom stihnete domáce čipsy.

15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,2 kg




Postup

  1. 1

    Očistené zemiaky nastrúhame na tenké plátky

    Hokejové chrumkanie (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    umyjeme v studenej vode od škrobu

    Hokejové chrumkanie (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    vysušíme na čistej utierke

    Hokejové chrumkanie (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    polovicu ochutíme soľou, druhú polovicu grilovacím korením, dobre premiešame, vyprážame na horúcom oleji, alebo vo fritovacom hrnci, hotové vyberáme do misy so servítkou, ktorá vysaje prebytočný tuk

    Hokejové chrumkanie (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    solených mi vyšlo 130g

    Hokejové chrumkanie (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    korenených 180g

    Hokejové chrumkanie (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    tak už len fandiť našim hokejistom " Nech Bože dá ten víťazný góóóóóóóóóól".

    Hokejové chrumkanie (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

hubata
Ja týmto chipsom hovorím "staničné". Za mojich mladých čias neboli umelohmotné chipsy, ale takéto naozajstné - zemiakové a predávali ich v staničných bufetoch v celofánových sáčkoch.
Vďaka za pripomenutie, musím ich niekedy urobiť o prestávke medzi dvomi tretinami.
margaretka28
Noo,to si najprv budem musieť kúpiť tú fritézu,neviem si totiž predstaviť,že to robím na panvičke pre 6 člennú rodinu,ani by som nestíhala,zjedli by aj mňa !
evanaaa
Veru, @hubata , aj ja som ich mala rada, niekedy boli aj na jarmokoch a podobné sú v Kauflande, ale len výzorom, musím si prečítať zloženie..
@renatte , máš ich pekné, chrumkavé, ja ich cítim....dobrý nápad, tieto domáce. Predpkladám, že sú zo starých zemiakov.
afataga
aj ja ich mam rada a niekde obcas predsa len maju take stanicne :-) vyrabaju ich male vyrobne, dobre maju v Metre v krabici po 12 sackov, su slovenske,


izabella929
jej, no teeeda, to je ale aktuálna voľba.-))))kiež by to našim hokejistom pomohlo v boji o medaile.-))))))))krásne sa ti vydarili.-)
niniatko
@hubata @evanaaa my ich voláme krčmové a v krčmách sú stále dostať a myslím, že aj chutia tak ako si ich pamätám z detstva... a neviem odkiaľ ste, ale u nás v Nitre v Nitrazdroji ich tiež dostať (aspoň pred rokom tam boli, teraz som to už dlho nebola)
hubata
Tak to sú záhorácke krčmy potom zle zásobené, ja som ich teda nikde nevidela! Ale možno to bude tým, že na staré kolená už nechodím do šenku "U koňa" ale po salašoch.
Ale som vďačná @Rennatte že mi ich týmto pekným receptíkom pripomenula.
rennatte
@hubata ,
ako deti, skolacky sme po skole chodili na ne do hotela Zahoran, terajsi Atrium, tam ich robievali v kuchyni a tiez boli v celofanovych sackoch :-)
radulienka
Tieto čipsy robím aj ja a minule tu boli dané také zeleninové, tie robím odvtedy tiež - paštrnák, mrkva, cvikla, petržlen - mňam, len tu v Prahe mám ťažkú pozíciu s tým hokejom, ale držím Slovákom, samozrejme...
zvoncek
Mnohé "staré recepty" vo mne vyvolávajú spomienku na rodičov, starých rodičov, na detstvo.
nuž hokejové chrumkanie - spomínam na začiatky TV, v činžáku bola len v jednej domácnosti,´´ pri hokeji alebo aj iných prenosoch sa zišli viacerí susedia aj so svojimi polvičkami,niekedy ich bol aj do tucta, obrazovka bola malá, sedelo sa na šamerlíkoch, štokerlách a stoličkách,tak usporiadaných, aby každý videl (hlava pri hlave), no a my dve kamošky (8- 10 ročné )sme mali na starosti "občerstvenie", pre pivo sa išlo čapované s veľkými krhlami na mlieko , nuž a k tomu sme robili , ako sme tomu hovorili opečené zemiačiky, strúhadlo sme nemali, pekne sme ich rezali na lopáriku, nechali tzv. spotiť, vyutierali utierkou a vysmážali z oboch strán na masti v palacinkáčoch (tak sme volali panvicu)naraz na troch na plynovom sporáku.
Radi sme mali krasokorčulovanie, pretože tam sme museli len uvariť čaj, do ktorého sme naliali malinovú šťavu a uvarili kávu pre mamičky (tie vždy doniesli niečo napečené., takže sme sa mohli aj my dívať , popíjať čajík a papkať).
modrykamen
Určite dnes urobím. Dúfam, že si budeme môcť k nim zapiť aj pohár vína na oslavu víťazstva.
lavacka
Mas ich nadherne a urcite boli aj chutne. Aj ja ich dnes budem robit, ale dufam, ze ovela viac nam vsetkym bude chutit dnesne vecerne vitazstvo. Cesi sa porazia sami nasim ceskym trenerom, p. Vujtkom. Milujem tohoto charizmatickeho, pokorneho, pokojneho, mileho CLOVEKA, DAKUJEM ZA VSETKO CO UZ DOTERAZ S NASIMI HOKEJISTAMI DOSIAHOL, vdaka Ti BOZE, ze si nam ho poslal do cesty a prosim daj BOZE ten vitazny gol. RENNATTE Tebe vdaka za inspiraciu.
hviezdickaz
Pekne pripomenutie,doma sme si ich casto robievali,ked sme boli mali... Posli trosku ;-)
sovka62
Spomienka na mladosť, ani som netušila, že sa také originálne dajú vyrobiť doma. Žasnem!
Áno, dievčence, krčmové a staničné, moje najmilovanejšie, tam kde súrodenci mali chuť na čokoládu, ja na zemiačiky a na "staničné žemle". Moje rovesníčky si ich budú pamätať, prekrojené, vložený plátok masla (asi nemal kto rozotrieť) a pár krúžkov turistickej salámy, najlepšie na svete, preto som vždy milovala cestovanie.
@ninatko , máš pravdu, v Nitre sa dali kúpiť ešte aj v osemdesiatich rokoch a ak som tam mala cestu, nikdy som bez nich neodišla.
@radulienka , naposledy som ich jedla v januári, predstav si, práve v Prahe.
mracik9
Keď som ten recept čítala,prve čo mi zišlo na um bolo, koľko zemiakov mám v chladničke,dík za inšpiráciu,určite mi zabehnú,keď budem kričať góóóól
marienka44
@Rennatte , urobila si mi chute, aj ked je uz po hokeji. Gratulujem nasim k zasluzenemu vitazstvu.
V bode 4 pises, ze dopredu pred vysmazenim sa osolia zemiaky. Ja som doteraz vedela, ze chipsy sa solia az po vysmazeni, aby boli chrumkave. Sol viaze vodu Vyskusam podla Teba a ukladam do KK, pekne foto
twixinka
júúj tie staničné boli také mastné, že mi z nich bolo zle. Mám radšej tieto novšie druhy, sú chrumkavé a nie také mastné, ale k hokeju sú dobré všetky druhy, ináč dnes sme to tým čechúňom natreli čo?
medovnicek
pripomenula si mi moju mladosť, kúpila som si ich vždy, keď som mala príležitosť
garanco
Aj mne sa vynorili spomienky z detstva: keď som prišla domov z korčuľovania na otvorenom klzisku, poriadne vymrazená, už ma na stole čakali "pečené zemiačky", ako píše @zvon ček , krájané na lopáriku, niektoré hrubšie, iné chrumkavé tenučké - ale bola to výborná pochúťka. Dnes sa nám už akosi nechce s tým piplať.
rennatte
dakujem za komentiky a ako to tu citam, vyvolala som vela spomienok na detstvo,,,ja sama rada citam a pocuvam zazitky z detstva ako si ludia svojpomocne vedeli vyriesit akukolvek neriesitelnu vec a situaciu a pri dnesnej technike to je az obdivuhodne,,,no koho by napadlo robit cipsy doma, ked ich je plne obchody a roznych prichuti? ze?