Hlivový perkelt

mia2404 - fotkamia2404, 24. mája 2012
Hlivový perkelt
Foto: mia2404

Suroviny

200g čerstvá
1ks
2pl
1pl
1čl
250ml
150ml
2pl
1čl
150ml horúca




Postup

  1. 1

    Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji dosklovita, pridáme mletú červenú papriku, čierne korenie ,vegetu, očistené pokrájané huby premiešame a podlejeme s vodou.Prikryté dusíme 30min.

    Hlivový perkelt - obrázok 1
  2. 2

    Zmiešame smotany, pridáme múku a dobre rozhabarkujeme.Vlejeme k hubám a ešte povaríme 10 min.Dochutíme citronovou šťavou. Podávame cestovinamy alebou knedľou.

    Hlivový perkelt - obrázok 2

Diskusia k receptu

3sandra3
veľmi dobre si dnes navarila,,, tiež také môžem aj každý deň....
ola111
Hlivu môžem na akýkoľvek spôsob,mňam...
evanaaa
Robievam - pre môjho muža, ten takto ľúbi aj iné huby, na smotane, len s cestovinami.
franta68
Pardon, komentár mal byť že toto nie je perkelt ale paprikáš
aplle
Mia, tak teda klobuk dolu, prave som to dovarila pre muža, kt sa vracia zo služobky a o5 raz ma bude mat viac rad , že som mu taku fantasticku papanicu navarila :) .... je to výborné ...mňaaaaaaaaaaam !!! Ďakujem
dodo46
presne toto robím s kuriatkami. Ale neviem či to je perkelt ,alebo paprikáš.
Moja žienka sa mi smeje ,že tiež neviem , čo je to hrniec alebo kastrol.
Mne je to však fuk , hlavné je čo je v ňom.
mia2404
@aplle : tak pozdrav odomna manžela a som veľmi rada že si spokojná aj ty :-)))))
qaroh
Paprikáš je zo smotanou, tiež sa mi to pletie, ale každý to volá po svojom, tak ako napr. strapačky, čo by mali byť halušky zo zemaikmi.
lucek82
velmi chutne! myslim ze hlive staci dusenie aj 15-20 min. aspon ja to nikdy nedusim dlhsie, ale nic to na tom nemeni ze je to velmi chutny recept. Dakujem.
marta23
V tom druhom komentári je asi omylom hrubá gramatická chyba: s cestovinami namiesto s cetovinamy. A podlieva sa vodu a nie s vodou.
jozka2
mia2404,vyborne papanicko,urobim si ho tiez z hlivy ustricovej,len si k nemu nenecham ujst domace noky alebo gnoci.Uz sa nan tesim a tebe davam 5.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia