Hlivový paprikáš

Autor receptu: andrea777

Hliva je unikátna na regeneráciu a podporu imunitného systému. Nakoľko ju všeobecne konzumujeme minimálne, dávam k dispozícii recept z ktorého pokrm naozaj chutí!

4
porcie
60 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Hlivu, nakrájanú na malé kúsky, podlejeme vodou, ochutíme soľou, vegetou, mletým čiernym korením a zakrytú na slabom ohni necháme dusiť do mäkka.
  2. Zalejeme polovicou pripraveného mlieka, pridáme smotanou a necháme zovrieť.
  3. Z druhej polovice mlieka pripravíme zátrepku. Do pohára s mliekom pridáme múku a červenú mletú sladkú papriku, ktoré vymiešame do hladka a za stáleho miešania vlievame do hrnca.
  4. Nacháme zovrieť, o cca tri minúty odstavíme zo sporáka. Na záver ochutíme dvoma lyžicami balzamikového octa. Podávame s haluškami, knedľou alebo cestovinami.