Hlivový paprikáš
Autor receptu: andrea777
Hliva je unikátna na regeneráciu a podporu imunitného systému. Nakoľko ju všeobecne konzumujeme minimálne, dávam k dispozícii recept z ktorého pokrm naozaj chutí!
4 porcie |
60 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Hlivu, nakrájanú na malé kúsky, podlejeme vodou, ochutíme soľou, vegetou, mletým čiernym korením a zakrytú na slabom ohni necháme dusiť do mäkka.
- Zalejeme polovicou pripraveného mlieka, pridáme smotanou a necháme zovrieť.
- Z druhej polovice mlieka pripravíme zátrepku. Do pohára s mliekom pridáme múku a červenú mletú sladkú papriku, ktoré vymiešame do hladka a za stáleho miešania vlievame do hrnca.
- Nacháme zovrieť, o cca tri minúty odstavíme zo sporáka. Na záver ochutíme dvoma lyžicami balzamikového octa. Podávame s haluškami, knedľou alebo cestovinami.