Hlivový paprikáš

andrea777Andrea777, recept pridal: 12. októbra 2009 15:32Ďalšie jeho recepty

Hliva je unikátna na regeneráciu a podporu imunitného systému. Nakoľko ju všeobecne konzumujeme minimálne, dávam k dispozícii recept z ktorého pokrm naozaj chutí!

Suroviny

4
porcie
60
minút
príprava
50
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Hlivu, nakrájanú na malé kúsky, podlejeme vodou, ochutíme soľou, vegetou, mletým čiernym korením a zakrytú na slabom ohni necháme dusiť do mäkka.

2

Zalejeme polovicou pripraveného mlieka, pridáme smotanou a necháme zovrieť.

3

Z druhej polovice mlieka pripravíme zátrepku. Do pohára s mliekom pridáme múku a červenú mletú sladkú papriku, ktoré vymiešame do hladka a za stáleho miešania vlievame do hrnca.

4

Nacháme zovrieť, o cca tri minúty odstavíme zo sporáka. Na záver ochutíme dvoma lyžicami balzamikového octa. Podávame s haluškami, knedľou alebo cestovinami.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • ajan, 17. novembra 2010 o 05:36
    Tento paprikáš si robievam,mňam.Na záver dochutím citronovov nastuhanou kôrou a citronom.(namiesto balzamikového octu).
    Ale proti chuti žiaden dišputát.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Tlučková vám dá posledný diktát. Na konci vás čaká prekvapenie
- Inzercia -
Naposledy v tomto roku sa môžete vrátiť do virtuálnej triedy, ktorej vládne Zuzana Tlučková. Prísna pedagogička aj v posledných predvianočných dňoch rozčúlená opravuje diktáty.

Čo sme jedli pre 25 rokmi
Pred nedávnom sme si pripomenuli 25. výročie Nežnej revolúcie. Tá priviala zmenu nielen do politiky, ale do každého aspektu nášho života, gastronómiu nevynímajúc.

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist