Hlivový paprikáš

andrea777Andrea777, 49 ročná žena, Bratislava, 12. októbra 2009 15:32
Ďalšie jej recepty »

Hliva je unikátna na regeneráciu a podporu imunitného systému. Nakoľko ju všeobecne konzumujeme minimálne, dávam k dispozícii recept z ktorého pokrm naozaj chutí!

4
porcie
60 min
príprava
50 min
tepelná úprava

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Hlivu, nakrájanú na malé kúsky, podlejeme vodou, ochutíme soľou, vegetou, mletým čiernym korením a zakrytú na slabom ohni necháme dusiť do mäkka.

  2. 2

    Zalejeme polovicou pripraveného mlieka, pridáme smotanou a necháme zovrieť.

  3. 3

    Z druhej polovice mlieka pripravíme zátrepku. Do pohára s mliekom pridáme múku a červenú mletú sladkú papriku, ktoré vymiešame do hladka a za stáleho miešania vlievame do hrnca.

  4. 4

    Nacháme zovrieť, o cca tri minúty odstavíme zo sporáka. Na záver ochutíme dvoma lyžicami balzamikového octa. Podávame s haluškami, knedľou alebo cestovinami.

ohodnoť recept:
Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist