Hlivový paprikáš

andrea777 - bez fotkyandrea777, 12. októbra 2009

Hliva je unikátna na regeneráciu a podporu imunitného systému. Nakoľko ju všeobecne konzumujeme minimálne, dávam k dispozícii recept z ktorého pokrm naozaj chutí!

4
porcie
60 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

350 g
250 ml
250 ml
2 PL
1 KL
1 KL
2 PL




Postup

  1. 1

    Hlivu, nakrájanú na malé kúsky, podlejeme vodou, ochutíme soľou, vegetou, mletým čiernym korením a zakrytú na slabom ohni necháme dusiť do mäkka.

  2. 2

    Zalejeme polovicou pripraveného mlieka, pridáme smotanou a necháme zovrieť.

  3. 3

    Z druhej polovice mlieka pripravíme zátrepku. Do pohára s mliekom pridáme múku a červenú mletú sladkú papriku, ktoré vymiešame do hladka a za stáleho miešania vlievame do hrnca.

  4. 4

    Nacháme zovrieť, o cca tri minúty odstavíme zo sporáka. Na záver ochutíme dvoma lyžicami balzamikového octa. Podávame s haluškami, knedľou alebo cestovinami.

Diskusia k receptu

ajan
Tento paprikáš si robievam,mňam.Na záver dochutím citronovov nastuhanou kôrou a citronom.(namiesto balzamikového octu).
Ale proti chuti žiaden dišputát.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia