Hlivový paprikáš fotorecept

monikagrmanova - bez fotkymonikagrmanova, 15. apríla 2015
6
porcií
15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
400 g
1 ks
1 ks kondenzované nesladené
2 PL na zahustenie
1 ks




Postup

  1. 1

    Na hlbšej panvici udusíme hlivu asi 5 minut. Po udusení odložíme do misky.

    Hlivový paprikáš (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na panvicu dáme dusiť cibuľu a papriku nakrájanú na kocky. Po udusení odložíme do vyššej nádoby, pridáme kukuričnú múku a rozmixujeme tyčovým mixeróm .

    Hlivový paprikáš (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na panvicu dáme dusiť mäso a dusíme cca 15 minút. Do mäsa pridáme hlivu a rozmixovanú papriku s múkou.

    Hlivový paprikáš (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Necháme všetko prejsť a dolejeme kondevané mlieko. Podávame s cestovinami.

    Hlivový paprikáš (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

laurisia
Prečo kondenzované mlieko? Máš s tým lepšie skúsenosti ako napr. so smotanou?
monikagrmanova
Áno, smotana mi tak nezahustila omáčku a keď som ju nechala dlhšie, tak sa mi zrazila. Kondenzované mlieko dávam skoro do všetkého namiesto smotany. A má menej tuku ;-)
adel111
Ďakujem za pripomenutie, inak, vyzerá to fakt lákavo ;)
evanaaa
Robievam paprikáš, či perkelt z hlivy často, ale len z hlivy, s cestovinami. Mimochodom, miešam kyslú aj sladkú smotanu ale ešte sa mi nezrazila, ani ak dávam osve smotany. Aj ten tvoj spôsob nemusí byť zlý, ak vám to chutí, niet čo riešiť :)
katerin
Výborná pochúťka!Hlivu máme veľmi radi na všetky spôsoby!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia