Hlivový paprikáš 2 (fotorecept)

Hlivový paprikáš 2 (fotorecept)
Foto: tatranka
tatrankaTatranka, recept pridal: 10. januára 2013 13:57Ďalšie jeho recepty

Veľmi chutné a aj výdatné jedlo.Myslím,že si pochutíte. Prvú variantu nájdete aj tu :) http://varecha.pravda.sk/recepty/paprikas-z-hlivy-ustricovej-fotorecept/27223-recept.html

Suroviny

6
porcií
45
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Umyjem si hlivu.
Hlivový paprikáš 2 (fotorecept) - obrázok 1

2

Pokrájam na kúsky,ako mäsko.
Hlivový paprikáš 2 (fotorecept) - obrázok 2

3

Pokrájané.
Hlivový paprikáš 2 (fotorecept) - obrázok 3

4

Do sklovita osmažím cibuľku.
Hlivový paprikáš 2 (fotorecept) - obrázok 4

5

Pridám hlivu,soľ korenie majorán,muškátový orech a nakoniec červenú mletú papriku.Podusím.Podlejem vývarom,alebo teplou vodou.Nechám hlivu uvariť do mäkka.
Hlivový paprikáš 2 (fotorecept) - obrázok 5

6

Pripravím si zo sladkej smotany a hladkej múky zátrepku.Pridám trochu cukru,citrónovej šťavy,a aj kôry.Ochutím podľa vlastnej chuti.
Hlivový paprikáš 2 (fotorecept) - obrázok 6

7

Tú vlejem do mäkkého základu s hlivou.
Hlivový paprikáš 2 (fotorecept) - obrázok 7

8

Podávam s cestovinou.
Hlivový paprikáš 2 (fotorecept) - obrázok 8

9

A tu krátka sumarizácia postupu.
Hlivový paprikáš 2 (fotorecept) - obrázok 9

10

Tiež. / No rada pracujem s fotografiou/ tak hádam aj preto.
Hlivový paprikáš 2 (fotorecept) - obrázok 10

11

Prestreté !
Hlivový paprikáš 2 (fotorecept) - obrázok 11

12

Som presvedčená,že som vás na tento chutný obed nalákala.Nech sa vám vydarí!
Hlivový paprikáš 2 (fotorecept) - obrázok 12



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • lenkac, 10. januára 2013 o 12:47
    krásny recept, určite vyskúšam ..


  • rela, 10. januára 2013 o 12:55
    @tatranka , samé dobré veci pridávaš. Ťažko povedať čo by som si dala skôr, či paprikáš, alebo rizoto. A tie veterné ružice tiež vyzerajú dobre.


  • havino, 10. januára 2013 o 13:05
    vynikajúce, poznám, odporúčam, robievam na vlas rovnako, okrem muškátového orieška, zapamätám si


  • frezia68, 10. januára 2013 o 13:35
    Okrem citrónovej kôry a majoránky robíme rovnako.A najradšej k tomu nokerle :-)))


  • izabella929, 10. januára 2013 o 13:39
    krásny a výborný.-) toto máme radšej ako mäsový...


  • rajnica, 10. januára 2013 o 14:19
    Aj tu je dôkaz prečo naši poľnohospodári krachujú, prečo je HDP Slovenska taký slabučký a nevychádza z neho veľa napríklad na zdravotníctvo či školstvo - v Kežmarku a smetana Pilos.


  • miamia, 10. januára 2013 o 14:40
    velmi chutne to vyzera, z hlivy malo robievam, tak mam inspiraciu! :) a naozaj krasny fotopostup, to sa musi uznat...


  • anina6, 10. januára 2013 o 14:41
    Perfektne spracovaný recept a k takému pekne prestretému stolu radosť sadnúť. ukladám.


  • helica, 10. januára 2013 o 15:22
    receptík, taký, aký má byť: jednoduchý, rýchly, dobrý, lacný a zdravý. Skratka všetkých 5 P! Stále rozmýšľam, čo dobré a zdravé by som si navarila, tak si mi to uľahčila, zajtra idem zháňať hlivu.


  • dandulka, 10. januára 2013 o 15:44
    Máš pravdu, veru si ma nalákala na toto jedlo. Z hlivy som ešte nerobila. Hneď by som si dala. Pekne prestreté, aj tie koláče . Proste super! Si šikovná!


  • tatranka, 10. januára 2013 o 16:14
    Ďakujem za milé komentáriky.


  • medovnicek, 10. januára 2013 o 20:18
    a teraz si mi dala výborný tip na sobotňajší obed, práve som rozmýšľala, že čo budem cez víkend variť


  • petrik66, 10. januára 2013 o 21:05
    ...tatranka,je to krásne mňamko,u nás ju jeden známy pestuje vo veľkom...dostal som za igelitku darom....už som v sobotu zbúchal paprikáš,a v týždni aj hlivovú drzkovicu..:-)...poslal som z nej aj susedovi, a v zápätí prišla sms že ,,bomba dík...vraj ešte z hlivy držkovú nejedol...


  • gordonko, 10. januára 2013 o 23:09
    @tatranka aj ja ukladám ,ale s cestovinou to iste robiť nebudem , nekamarátim sa sňou
    ako a včem upravuješ fotky ???? ...páči sa mi


  • babkamt, 11. januára 2013 o 07:48
    Robievam aj ja. Je to chutné jedlo. Máš pekne spracovaný recept.


  • kimlo, 11. januára 2013 o 07:53
    @gordonko skús GIMP
    » www.gimp.org


  • sonulienka, 11. januára 2013 o 09:59
    Tak to naozaj nemá chybu tiež robievam je to výborné a ako vždy od Teba Martuška krásne podané.


  • tatranka, 11. januára 2013 o 16:21
    @gordonko fotografie upravujem Na stránke Picasa 3./Je to program Picasa Photo Viewer.
    Tiež na stránke Microsoft Office Picture Manager.
    Stránku ktorú uvádza@kimlo nepoznám,ale ďakujem za ňu pozriem si ju a vyskúšam.


  • tatranka, 11. januára 2013 o 16:29
    » picasa.google.com
    @gordonko ak si nahodíš túto stránku,tam máš možnosť si stiahnuť zdarma ten program.Určite budeš spokojný.


  • synkopa, 11. januára 2013 o 16:44
    Vynikajúce! A ten precízny opis postupu! Vďaka!


  • dandika1, 5. januára 2014 o 01:34
    @tatranka velmi si ma potesila tvojimi receptami na paprikas z hlivy potrebujem ju jest a som rada ,ze mam nieco ine ako polievku hned od pondelka zaradim do jed.listka varim kazdy den syn sa stravuje doma(skolska strava mu nevonia) VRELA VDAKA::: P.S.mam jeden aj druhy recept som rada...


  • tatranka, 5. januára 2014 o 18:49
    @dandika1 s manželom milujeme tento recept.Viem,že hliva je veľmi zdravá a preto z nej sa pokúšam tvoriť ďalšie recepty.


  • monullik, 17. januára 2014 o 17:23
    chcem sa vám poďakovať za skvelý recept, už ani iný hlivový paprikáš robiť nebudem :-) veeeeľmi chutný :-)


  • tatranka, 17. januára 2014 o 21:02
    @monullik teším sa,že chutilo.


  • dandika1, 14. februára 2014 o 21:55
    @tatranka nasla som od @gittka recept na BABOVKA TROCHU INAK a Ty tam v kom;; pises ,ze robis tiez ,ale z kuracieho maska.Keby si bola taka laskava(( ked najdes ten moj kom))a pozrela si moj profil mam tam uvedenu imeilovu adresu ci by si mi mohla ten recept poslat.Vrela vdaka;;;


  • marianne, 13. mája 2014 o 14:58
    @tatranka varil moj muz,vynikajuce to bolo.Dcera sa nevedela dojest 2x si nalozila,uvazuje o tretom raze:-)),namiesto smotany sme dali mlieko,aj tak vyborne:-)dakujeme


  • tatranka, 13. mája 2014 o 16:04
    @marianne teším sa.Aj my máme veľmi radi túto kombináciu jedla.


  • zolik, 28. októbra 2014 o 20:07
    @tatranka urobene, vyborne. Na zaver som posypala hojne posekanou petrzlenovou vnatou a poliala citronovou stavou. K tomu moje tekvicove nocky a listovy salat s tekvicovym olejom. Paradne jesenne jedlo. Dakujem za recept na hlivovy paprikas a prajem pekny vecer.


  • tatranka, dnes 10:00
    @zolik ja sa teším,že chutilo.Hlivu varím a pečiem často.Nám veľmi chutí a viem,že je aj zdravá.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Slovinská kuchyňa: Malá krajina s veľkými možnosťami
Krajina podobná tej našej – slovenskej, ešte i jej názov si s tou našou často pletú. Reč je Slovinsku, kde žije naša Varecháčka Marijanna.

Varné dosky: Elektrina verzus plyn
Ako vybrať energeticky úspornú varnú dosku a zároveň takú, aby sa nám na nej čo najlepšie varilo?

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist