Hlivový paprikáš 2 (fotorecept)

Hlivový paprikáš 2 (fotorecept)
Foto: tatranka
tatrankaTatranka, recept pridal: 10. januára 2013 13:57Ďalšie jeho recepty

Veľmi chutné a aj výdatné jedlo.Myslím,že si pochutíte. Prvú variantu nájdete aj tu :) http://varecha.pravda.sk/recepty/paprikas-z-hlivy-ustricovej-fotorecept/27223-recept.html

Suroviny

6
porcií
45
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Umyjem si hlivu.
Hlivový paprikáš 2 (fotorecept) - obrázok 1

2

Pokrájam na kúsky,ako mäsko.
Hlivový paprikáš 2 (fotorecept) - obrázok 2

3

Pokrájané.
Hlivový paprikáš 2 (fotorecept) - obrázok 3

4

Do sklovita osmažím cibuľku.
Hlivový paprikáš 2 (fotorecept) - obrázok 4

5

Pridám hlivu,soľ korenie majorán,muškátový orech a nakoniec červenú mletú papriku.Podusím.Podlejem vývarom,alebo teplou vodou.Nechám hlivu uvariť do mäkka.
Hlivový paprikáš 2 (fotorecept) - obrázok 5

6

Pripravím si zo sladkej smotany a hladkej múky zátrepku.Pridám trochu cukru,citrónovej šťavy,a aj kôry.Ochutím podľa vlastnej chuti.
Hlivový paprikáš 2 (fotorecept) - obrázok 6

7

Tú vlejem do mäkkého základu s hlivou.
Hlivový paprikáš 2 (fotorecept) - obrázok 7

8

Podávam s cestovinou.
Hlivový paprikáš 2 (fotorecept) - obrázok 8

9

A tu krátka sumarizácia postupu.
Hlivový paprikáš 2 (fotorecept) - obrázok 9

10

Tiež. / No rada pracujem s fotografiou/ tak hádam aj preto.
Hlivový paprikáš 2 (fotorecept) - obrázok 10

11

Prestreté !
Hlivový paprikáš 2 (fotorecept) - obrázok 11

12

Som presvedčená,že som vás na tento chutný obed nalákala.Nech sa vám vydarí!
Hlivový paprikáš 2 (fotorecept) - obrázok 12



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 4 ľudia (4,8 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • lenkac, 10. januára 2013 o 12:47
    krásny recept, určite vyskúšam ..


  • rela, 10. januára 2013 o 12:55
    @tatranka , samé dobré veci pridávaš. Ťažko povedať čo by som si dala skôr, či paprikáš, alebo rizoto. A tie veterné ružice tiež vyzerajú dobre.


  • havino, 10. januára 2013 o 13:05
    vynikajúce, poznám, odporúčam, robievam na vlas rovnako, okrem muškátového orieška, zapamätám si


  • frezia68, 10. januára 2013 o 13:35
    Okrem citrónovej kôry a majoránky robíme rovnako.A najradšej k tomu nokerle :-)))


  • izabella929, 10. januára 2013 o 13:39
    krásny a výborný.-) toto máme radšej ako mäsový...


  • rajnica, 10. januára 2013 o 14:19
    Aj tu je dôkaz prečo naši poľnohospodári krachujú, prečo je HDP Slovenska taký slabučký a nevychádza z neho veľa napríklad na zdravotníctvo či školstvo - v Kežmarku a smetana Pilos.


  • miamia, 10. januára 2013 o 14:40
    velmi chutne to vyzera, z hlivy malo robievam, tak mam inspiraciu! :) a naozaj krasny fotopostup, to sa musi uznat...


  • anina6, 10. januára 2013 o 14:41
    Perfektne spracovaný recept a k takému pekne prestretému stolu radosť sadnúť. ukladám.


  • helica, 10. januára 2013 o 15:22
    receptík, taký, aký má byť: jednoduchý, rýchly, dobrý, lacný a zdravý. Skratka všetkých 5 P! Stále rozmýšľam, čo dobré a zdravé by som si navarila, tak si mi to uľahčila, zajtra idem zháňať hlivu.


  • dandulka, 10. januára 2013 o 15:44
    Máš pravdu, veru si ma nalákala na toto jedlo. Z hlivy som ešte nerobila. Hneď by som si dala. Pekne prestreté, aj tie koláče . Proste super! Si šikovná!


  • tatranka, 10. januára 2013 o 16:14
    Ďakujem za milé komentáriky.


  • medovnicek, 10. januára 2013 o 20:18
    a teraz si mi dala výborný tip na sobotňajší obed, práve som rozmýšľala, že čo budem cez víkend variť


  • petrik66, 10. januára 2013 o 21:05
    ...tatranka,je to krásne mňamko,u nás ju jeden známy pestuje vo veľkom...dostal som za igelitku darom....už som v sobotu zbúchal paprikáš,a v týždni aj hlivovú drzkovicu..:-)...poslal som z nej aj susedovi, a v zápätí prišla sms že ,,bomba dík...vraj ešte z hlivy držkovú nejedol...


  • gordonko, 10. januára 2013 o 23:09
    @tatranka aj ja ukladám ,ale s cestovinou to iste robiť nebudem , nekamarátim sa sňou
    ako a včem upravuješ fotky ???? ...páči sa mi


  • babkamt, 11. januára 2013 o 07:48
    Robievam aj ja. Je to chutné jedlo. Máš pekne spracovaný recept.


  • kimlo, 11. januára 2013 o 07:53
    @gordonko skús GIMP
    » www.gimp.org


  • sonulienka, 11. januára 2013 o 09:59
    Tak to naozaj nemá chybu tiež robievam je to výborné a ako vždy od Teba Martuška krásne podané.


  • tatranka, 11. januára 2013 o 16:21
    @gordonko fotografie upravujem Na stránke Picasa 3./Je to program Picasa Photo Viewer.
    Tiež na stránke Microsoft Office Picture Manager.
    Stránku ktorú uvádza@kimlo nepoznám,ale ďakujem za ňu pozriem si ju a vyskúšam.


  • tatranka, 11. januára 2013 o 16:29
    » picasa.google.com
    @gordonko ak si nahodíš túto stránku,tam máš možnosť si stiahnuť zdarma ten program.Určite budeš spokojný.


  • synkopa, 11. januára 2013 o 16:44
    Vynikajúce! A ten precízny opis postupu! Vďaka!


  • dandika1, 5. januára 2014 o 01:34
    @tatranka velmi si ma potesila tvojimi receptami na paprikas z hlivy potrebujem ju jest a som rada ,ze mam nieco ine ako polievku hned od pondelka zaradim do jed.listka varim kazdy den syn sa stravuje doma(skolska strava mu nevonia) VRELA VDAKA::: P.S.mam jeden aj druhy recept som rada...


  • tatranka, 5. januára 2014 o 18:49
    @dandika1 s manželom milujeme tento recept.Viem,že hliva je veľmi zdravá a preto z nej sa pokúšam tvoriť ďalšie recepty.


  • monullik, 17. januára 2014 o 17:23
    chcem sa vám poďakovať za skvelý recept, už ani iný hlivový paprikáš robiť nebudem :-) veeeeľmi chutný :-)


  • tatranka, 17. januára 2014 o 21:02
    @monullik teším sa,že chutilo.


  • dandika1, 14. februára 2014 o 21:55
    @tatranka nasla som od @gittka recept na BABOVKA TROCHU INAK a Ty tam v kom;; pises ,ze robis tiez ,ale z kuracieho maska.Keby si bola taka laskava(( ked najdes ten moj kom))a pozrela si moj profil mam tam uvedenu imeilovu adresu ci by si mi mohla ten recept poslat.Vrela vdaka;;;


  • marianne, 13. mája 2014 o 14:58
    @tatranka varil moj muz,vynikajuce to bolo.Dcera sa nevedela dojest 2x si nalozila,uvazuje o tretom raze:-)),namiesto smotany sme dali mlieko,aj tak vyborne:-)dakujeme


  • tatranka, 13. mája 2014 o 16:04
    @marianne teším sa.Aj my máme veľmi radi túto kombináciu jedla.


  • zolik, 28. októbra 2014 o 20:07
    @tatranka urobene, vyborne. Na zaver som posypala hojne posekanou petrzlenovou vnatou a poliala citronovou stavou. K tomu moje tekvicove nocky a listovy salat s tekvicovym olejom. Paradne jesenne jedlo. Dakujem za recept na hlivovy paprikas a prajem pekny vecer.


  • tatranka, 30. októbra 2014 o 10:00
    @zolik ja sa teším,že chutilo.Hlivu varím a pečiem často.Nám veľmi chutí a viem,že je aj zdravá.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist